Προγράμματα 2ου Γ/σιου Νάουσας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Προγράμματα 2ου Γ/σιου Νάουσας


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας παρουσιάστηκαν στις 15/5 τα πολιτιστικά προγράμματα  για το σχολικό έτος 2012-13. Πιο συγκεκριμένα:


  • " Λέσχη ανάγνωσης"
Το πρόγραμμα, με υπεύθυνη την κ. Μώκα Α. είχε ως στόχο να προωθήσει τη φιλαναγνωσία  των παιδιών, να βελτιώσει την έκφρασή τους, να καλλιεργήσει τη φαντασία τους αλλά και  να προάγει το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης  διάβασαν τρία βιβλία από το χώρο της εφηβικής λογοτεχνίας, αντάλλαξαν απόψεις κι  ασχολήθηκαν με τη δημιουργική γραφή. Παράλληλα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε  βιβλιοθήκες, κατασκεύασαν κολάζ και σελιδοδείκτες και οργάνωσαν στο σχολείο  ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου με μεγάληεπιτυχία.

  • "Μάσκες : Η ιστορία και η λειτουργία τους στην Ελλάδα και τον κόσμο "
Oι διαφορετικές χρήσεις της μάσκας στον κόσμο (τελετουργικές, θρησκευτικές, επαγγελματικές, μάσκες καρναβαλιού, κινηματογραφικό μακιγιάζ κτλ) αποτέλεσαν το θέμα εργασίας των μαθητών του Β2 με στόχο να έρθουν σε επαφή με στοιχεία πολιτισμού άλλων λαών και εποχών και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με τη δημιουργία εικαστικών έργων τέχνης. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό : έπλασαν και διακόσμησαν μάσκες από γύψο, πλαστελίνη και πηλό με πρότυπα τα προσωπεία ιθαγενών της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής, βενετσιάνικες μάσκες, αρχαία θεατρικά προσωπεία, αιγυπτιακή νεκρική μάσκα. Τα έργα τους εκτέθηκαν στο ισόγειο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας όπου ξεναγήθηκαν, μεταξύ άλλων, μαθητές των δημοτικών σχολείων της Νάουσας . Καθοδηγητές στο έργο των παιδιών, με πολύ μεράκι και φαντασία οι καθηγητές τους κ. Βαταντζή Μ. , Ελευθεριάδης Μ. και Τσελεπίδου Μ.








  • " Έκδοση εφημερίδας στα Γερμανικά"
Με υπεύθυνη την κ. Τρύφων Θ. και  δημοσιογράφους τα παιδιά και των  τριών τάξεων του  σχολείου εκδόθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η μαθητική εφημερίδα "Ruck, Zuck" με θεματολογία ανάλογη με τα ενδιαφέροντα, τα ερεθίσματα και τα βιώματα της συντακτικής ομάδας, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο. Στόχοι του προγράμματος η βαθύτερη γνώση της δομής και της λειτουργίας της γλώσσας και των πολιτισμικών πτυχών της, η διαπολιτισμική συνειδητοποίηση (συγκρίνοντας γνωρίζουμε καλύτερα το δικό μας) και η καλλιέργεια της ομαδικότητας.












  • " Έκδοση μαθητικής εφημερίδας : Νεανική Ματιά "

Νεανικοί προβληματισμοί, σχόλια, νέα  από την καθημερινότητα του σχολείου, βιβλιοκριτικές, μαθηματικά κουίζ είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα της σχολικής εφημερίδας που έγινε φέτος 12 χρόνων με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Βαρσαμίδου Μ. και του καθηγητή μουσικής κ. Μπασιακούλη Κ. Βρείτε την και διαβάστε την στην ιστοσελίδα του 2ου  Γυμνασίου Νάουσας : http://2gym-naous.ima.sch.gr/autosch/joomla15/

  • " Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους "

Το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης που  διοργάνωσε η ActionAid  με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Βαταντζή Μ. και τον κ. Ελευθεριάδη Μ. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά γύρω από την έλλειψη εκπαίδευσης στις υπανάπτυκτες χώρες και να τους εμφυσήσει ανθρωπιστικά ιδανικά. Οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τα χαρακτηριστικά του ιδανικού δασκάλου και για την παιδεία κατασκευάζοντας δέντρο με αποφθέγματα για τη σημασία της στη ζωή του ανθρώπου. Τέλος, κάλεσαν στο σχολείο την εθελόντρια και ανάδοχο της ActionAid κ. Χατζηιωάννου Ε. και μοιράστηκαν μαζί της την εμπειρία της από το ταξίδι στην Αιθιοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες