ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ


Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες μας από  την επίσκεψη 18 μαθητών και 11 καθηγητών  από την Πολωνία, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ιταλία στο 3ο Λύκειο Βέροιας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο: τίτλο “Φανταστείτε ότι δεν
υπάρχουν σύνορα... Όλοι ζούμε σ' ένα κίτρινο υποβρύχιο...Γιατί δεν το βάφουμε μπλε; Με σεβασμό στο παρελθόν και απολαμβάνοντας το παρόν ας πλεύσουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος”.
Το  πρόγραμμα ξεκίνησε με δραστηριότητες και βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας  από την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Αναγνώστου και ακολούθησε γιορτή καλωσορίσματος κατά την οποία την παράσταση  έκλεψαν οι μαθήτριές μας και  μέλη του χορευτικού συγκροτήματος  της ΚΕΠΑ ντυμένες Βεροιώτισες και οι μαθητές μας που χόρεψαν τοπικούς χορούς και τραγούδησαν.
Κατά  τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας με σύμμαχο έναν υπέροχο  ανοιξιάτικο καιρό είχαμε την  ευκαιρία να τους προσφέρουμε την  φιλοξενία μας και να ξεναγήσουμε τους επισκέπτες μας σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής μας.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής  τους ξεναγήθηκαν στην την εκκλησία του Χριστού, και στο Δημαρχείο ,όπου τους καλωσόρισαν η Δήμαρχός μας κ. Ουσουλτζόγλου Χαρούλα  και ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυροκεφαλίδης ο οποίος τους μίλησε σχετικά με την περιοχή μας και την ιστορία του κτιρίου του Δημαρχείου. Έπειτα επισκέφτηκαν το αρχοντικό Σαράφογλου,το Βυζαντινό Μουσείο, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το τζαμί, την Εβραϊκή Συναγωγή, την Μπαρμπούτα και το Σπίτι των Βλάχων όπου έμαθαν για την ιστορία των Βλάχων, είδαν πως γίνεται η Βλάχικη πίτα και απόλαυσαν το χορευτικό συγκρότημα του ομίλου που χόρεψαν ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων. Την επόμενη ημέρα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Βεργίνας , στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και είχαν την ευκαιρία να κάνουν κανό και καγιάκ στον Αλιάκμονα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν την εκδήλωση Spring Festival της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας στον Χώρο Τεχνών Βέροιας όπου μαθητές σχολείων του νομού μας έπαιξαν θέατρο, χόρεψαν και τραγούδησαν στα αγγλικά. Την Κυριακή επισκέφτηκαν την Σχολή του Αριστοτέλη στη Μίεζα, τον Άγιο Νικόλαο, τις Μπούλες και το οινοποιείο του Δαλαμάρα στη Νάουσα όπου απόλαυσαν νόστιμα τοπικά φαγητά και γλυκά που μαγείρεψαν οι μητέρες των μαθητών μας και παρακολούθησαν το χορευτικό συγκρότημα Αράπιτσα της Νάουσας που χόρεψε με παραδοσιακές στολές. Την Δευτέρα ακολούθησαν οι εργασίες του προγράμματος στο σχολείο και το απόγευμα επισκέφτηκαν την εκκλησία της Μητρόπολης όπου ο πατήρ Γρηγόριος τους μίλησε για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και την γιορτή του Πάσχα. Η ξενάγησή τους στην χώρα μας ολοκληρώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου περιηγήθηκαν στα αξιοθέατά της με το τουριστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ.
Παράλληλα με το πολιτιστικό πρόγραμμα  οι μαθητές όλων των ομάδων παρουσίασαν  παροιμίες, φράσεις και γλωσσοδέτες των χωρών τους, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό για την καλύτερη παρουσίαση του γλωσσοδέτη. Το πρόγραμμα έληξε με την τελετή αποχαιρετισμού με την συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος των μαθητών μας Σε λα βι και του καθηγητή κ. Γαλλίκα Στέργιου που τραγούδησε ελληνικά τραγούδια.
Έτσι  μέσα σε ένα κλίμα γιορταστικό, σε μια ατμόσφαιρα αγάπης και φιλοξενίας μαθητές και καθηγητές έζησαν μοναδικές εμπειρίες, απόκτησαν πολύτιμες γνώσεις, δημιούργησαν δυνατούς δεσμούς φιλίας, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντές τους και τον τρόπο σκέψης τους, νιώθοντας πολίτες όλου του κόσμου.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δίχως την βοήθεια πολλών και  σημαντικών φορέων της πόλης μας  και της περιοχής μας. Έτσι η Διευθύντρια  του 3ου Λυκείου Βέροιας κ. Ελισάβετ Κορδονίδου, οι υπεύθυνοι καθηγητές  του προγράμματος κ. Αναστασία  Ασικίδου και ο κ. Γεώργιος Τζίκας, ο Σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους την Δήμαρχο της πόλης μας κ. Ουσουλτζόγλου Χαρούλα, τον Αντιδήμαρχο κ. Μαυροκεφαλίδη Νικόλαο , τον Αντιπεριφεριάρχη κ, Καραπαναγιωτίδη  Κωνσταντίνο , την Μητρόπολη Βεροίας και Καμπανίας και τον Πατέρα Γρηγόριο, τον Σύλλογο των Βλάχων για την φιλοξενία τους ,το παράρτημα της ΕΕΦ «Μιχάλης Δερτούζος», το σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, το χορευτικό συγκρότημα της Νάουσας “Αράπιτσα”, τον Λαογραφικό Σύλλογο «Μ πούλες» τον ΟΑΣΘ για την δωρεάν ξενάγηση των επισκεπτών μας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Βέροιας για την αμέριστη βοήθειά του , το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Λαογραφικό Τμήμα της ΚΕΠΑ Βέροιας, τα οπτικά Σαββαΐδη, τον ΟΤΕ, την εταιρία Γερμανός, την Vodafone, την ΑΛΜΕ, την VENUS, τους Αδελφούς Γαλίκα ,τον κ. Γκασνάκη Αντώνιο καθώς επίσης και τους Διευθυντές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες