Σύσκεψη φορέων για να μην φύγει το ΒΣΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σύσκεψη φορέων για να μην φύγει το ΒΣΣ

Σε κείμενο επιστολής που θα αποσταλεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τις υπογραφές των εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων των Νομών όλης της Βόρειας Ελλάδας, κατέληξαν οι
παριστάμενοι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, αναφορικά με τα σενάρια κατάργησης ή μετασχηματισμού του Β΄ Σώματος Στρατού. Η επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στα γραφεία των Μητροπολιτών, Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και φορέων όλης της Βόρειας Ελλάδας, για να λάβει την έγκρισή τους, και αμέσως μετά θα αποσταλεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή και εκφράζοντας τους θεσμούς που ο καθένας από εμάς υπηρετεί και εκπροσωπεί, σας γνωρίζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ενδεχόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού (Β΄ΣΣ).
Το Β΄ΣΣ για λόγους αμιγώς επιχειρησιακούς, οπωσδήποτε όμως και κοινωνικούς, οικονομικούς και ιστορικούς, αποτελεί τον ισχυρότερο βραχίονα ταχείας επέμβασης στον βορειοελλαδικό κυρίως χώρο.
Θεωρούμε πως ο σχεδιασμός κατάργησής του αποτελεί πλήγμα ζωής για τον τόπο μας και την άμυνά του, και εν τέλει θα υπονομεύσει την ουσία του εθνικού στρατιωτικού δόγματος.
Ομόθυμα και αδιαπραγμάτευτα δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια πρόθεση κατάργησης ή μετασχηματισμού του, εκφράζοντας πρωτίστως την κοινωνία της Μακεδονίας και της Θράκης που ειδικά σε καιρούς κρίσης αναμένει ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας.»
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμων
Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Βουλευτής
Γιοβανόπουλος Κώστας, Βουλευτής
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
Ζιώγας Γιάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη
Σαρηγιαννίδης Στάθης, Περιφερειακός Σύμβουλος
Εκπρόσωποι των Βουλευτών Απόστολου Βεσυρόπουλου και Γεωργίας Μπατσαρά
Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Αντιδήμαρχος Βέροιας, εκπρόσωπος Δημάρχου Βέροιας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δείτε τι «σοβαρούς» εκπροσώπους έχουμε. Η ανακοίνωση μιλάει «…για λόγους αμιγώς επιχειρησιακούς…» για «…πλήγμα ζωής για τον τόπο μας και την άμυνά του, και εν τέλει θα υπονομεύσει την ουσία του εθνικού στρατιωτικού δόγματος…», για «…αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας…» κ.λ.π. Αυτά τα επικαλούνται άνθρωποι εκπρόσωποι φορέων δηλ. εκπρόσωποί μας οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία σχέση με στρατιωτικά θέματα. Δεν γνωρίζουν τίποτε από επιχειρησιακά – επιτελικά – αμυντικά – επιθετικά – Νατοϊκά κ.λ.π. μακροχρόνια και βραχυπρόθεσμα σχέδια, σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις και το εκάστοτε στρατιωτικό δόγμα της χώρας, αλλά και γενικότερα της Συμμαχίας, Παρ» όλ’ αυτά όμως τολμούν και εκφράζουν άποψη για αυτά. Θα συμφωνούσα εάν μιλούσαν μόνο για τους οικονομικούς, κοινωνικούς και ιστορικούς λόγους που επικαλούνται, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την στρατιωτική – επιτελική άποψη που εξέφρασαν, δεν διάβασα κάποιον στρατιωτικό ανάμεσά τους. Θα μπορούσε να υποθέσει λοιπόν κάποιος ότι για άλλη μια φορά ίσως έγιναν «επικοινωνιακά παιχνίδια». Αν είναι έτσι τότε επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι με τέτοιες πρακτικές δεν υπάρχει σωτηρία. Λυπάμαι πολύ…

Ανώνυμος είπε...

Για να μαζευτούν τόσοι πολιτικοί, «άσχετοι» στρατιωτικά (με το συμπάθιο), χωρίς κανένα στρατιωτικό, έστω απόστρατο, και να ζητήσουν να μη φύγει το ΒΣΣ ή κάτι τους είπαν για παραμονή του ΒΣΣ (και επενδύουν πολιτικά) ή δεν έχουν ιδέα από στρατιωτικά – Νατοϊκά σχέδια και νομίζουν ότι με συναντήσεις αλλάζουν τα στρατιωτικά δόγματα.

Post Bottom Ad

Σελίδες