Τελευταία ευκαιρία σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τελευταία ευκαιρία σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

 Τελευταία ευκαιρία σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕΤη δυνατότητα, σε συνεπείς ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οι οποίοι είχαν χάσει το δικαίωμα για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν στην ασφαλιστική κατηγορία της επιλογής τους, δίνει με απόφασή του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Με προηγούμενη υπουργική απόφαση (υπ” αριθμ. Φ.80000/10255/334/06.06.2012), δίνεται σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, η δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας με τη βούληση του ασφαλισμένου.
Η νέα υπουργική απόφαση δίνει μία τελευταία ευκαιρία στους ασφαλισμένους που κατετάγησαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από τις 13 Ιουνίου του 2012 και έχουν χάσει, για οποιονδήποτε λόγο, το δικαίωμα της επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν με νεότερη αίτηση, εφόσον συντρέχουν και όλοι οι σχετικοί όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.
Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου και ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2014. Η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο, μετά την ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες