Ριζώματα. «Μαγειρεύω υγιεινά για την οικογένειά μου». - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ριζώματα. «Μαγειρεύω υγιεινά για την οικογένειά μου».

  Mια εντελώς ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία έζησαν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ριζωμάτων οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, δάσκαλοι-καθηγητές  και παιδιά που
γέμισαν το χώρο της εκδήλωσης. Στο  πλαίσιο του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιήθηκε στα σχολεία μας από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ενημέρωση με τίτλο:«Μαγειρεύω υγιεινά για την οικογένειά μου».
    Ήθαν από την Αθήνα και συντόνισαν την εκδήλωση οι άνθρωποι του Ινστιτούτου «PROLEPSIS»:  η υπεύθυνη του προγράμματος κα Αφροδίτη Βελουδάκη,  η υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος κα Άννα -Μαρία Χάβιαρη,η διατροφολόγος-διαιτολόγος κα Αικατερίνη Μπελογιάννη,η συντονίστρια του Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας κα Καλλιόπη Μιλτσακάκη και οι εθελοντές κα Αικατερίνη Λούτσουρα, κος Ιωάννης Κουκούλος.
    Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η κα Αικατερίνη Μπελογιάννη παρουσίασε με τη βοήθεια κατάλληλου οπτικού υλικού θέματα όπως: α) " Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να τρώνε πιο σωστά; " β) "Πώς μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά μας να τρώνε λιγότερα ανθυγιεινά σνακ και γλυκά;" γ) "Πόσα φρούτα και λαχανικά είναι καλό να τρώει το παιδί μας κάθε μέρα;" , απλές και έξυπνες συμβουλές για να τρώνε τα παιδιά μας φρούτα και λαχανικά. Ακολούθησε διάλογος και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες μικρών και μεγάλων σχετικά με τη διατροφή των παιδιών.
    Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο κος Καζής Δημήτρης, επαγγελματίας chef, παρασκεύασε με φρέσκα και υγιεινά προϊόντα μια δροσερή σαλάτα πληγούρι με φασόλια και την πρόσφερε στους παρευρισκομένους γονείς και παιδιά.
    Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την τοπική κοινωνία, πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Ευελπιστούμε στην επανάληψη του προγράμματος και την επόμενη χρονιά και ευχαριστούμε ολόθερμα όλους τους συντελεστές υλοποίησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες