Κούρεμα χρέους πολύτεκνου δανειολήπτη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Κούρεμα χρέους πολύτεκνου δανειολήπτη

Απόφαση-σταθμό έλαβε το Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, βάσει της οποίας κουρεύεται κατά 73% το χρέος δανειολήπτη, το οποίο ανερχόταν σε 211.270 ευρώ, και εξαιρεί από εκποίηση την κύρια κατοικία του.

Σε περίοδο πρωτόγνωρης ύφεσης, η αδυναμία δανειοληπτών να
καλύψουν τις υποχρεώσεις τους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και πολλοί καταφεύγουν στον γνωστό «νόμο Κατσέλη», δηλαδή τον Νόμο 3869/2010 σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Ο δανειολήπτης από την Αμαλιάδα, πατέρας τεσσάρων παιδιών, διαθέτει μηνιαίο εισόδημα 1.494 ευρώ και αδυνατούσε να πληρώνει τις υψηλές μηνιαίες δόσεις που απαιτούσαν οι τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφληση των οφειλών του από δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Οι συνολικά έντεκα δανειστές του, κυρίως τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είχαν επιβαρύνει τον δανειολήπτη με υπέρμετρες για τα δεδομένα του νοικοκυριού του απαιτήσεις. 

Έτσι, ο δανειολήπτης αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και υπέβαλε αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας για υπαγωγή στον Νόμο 3869/2010.

Τελικά, διαγράφηκε χρέος ύψους 153.592 ευρώ! Βάσει της απόφασης του Ειρηνοδικείου, διαγράφεται το 73% του συνολικού χρέους ύψους 211.270,02 ευρώ, το οποίο όφειλε ο δανειολήπτης στους 11 δανειστές του, και του επιτρέπεται να αποπληρώσει το υπόλοιπο 27% της οφειλής εντός μίας εικοσαετίας.

Πηγή: patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες