Παγκόσμια διάκριση για Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA από την Ημαθία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια διάκριση για Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA από την Ημαθία


Μέσα στον ορυμαγδό των κακών ειδήσεων, τουλάχιστον υπάρχει και ένα καλό νέο. Είδηση που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Έλληνες έχουμε δυνατότητες, έχουμε μυαλό, έχουμε σθένος να το παλεύουμε και να διακρινόμαστε.
Η ειδικός στις νανοεπιστήμες και την
αναγεννητική ιατρική, Ελένη Αντωνιάδου, η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA, έλαβε βραβείο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards».
Η Ελένη Αντωνιάδου, η οποία ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, θεωρεί ότι στο κοντινό μέλλον θα είναι δυνατή μια εναλλακτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις: η ανάπτυξη ζωτικών οργάνων από τα βλαστικά κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.
Η ίδια είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, κλάδος ο οποίος έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς την ύπαρξη δωρητών.
Είναι άλλη μια απόδειξη πως οι Έλληνες, έξω πάμε καλά. Μέσα είναι που πήγαμε απο το κακό στο χειρότερο. Γιατί μέσα υπάρχουν κλίκες, παρέες, «κονέ», διαπλοκές, κομματοκρατία και οικογενειοκρατία. Και όλα αυτά μαζί δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες αναξιοκρατίας και κατασπατάλησης του διανοητικού κεφαλαίου της χώρας.
Οι Έλληνες είμαστε άξιοι για μεγάλα επιτεύγματα. Το λυπηρό όμως είναι πως αν η Ελένη Αντωνιάδου είχε επιλέξει να μείνει στην πατρίδα της, η παγκόσμια επιστημονική έρευνα θα είχε στερηθεί τις ανακαλύψεις της και η Ελλάδα απλά θα είχε αποκτήσει άλλη μια δημόσια υπάλληλο. Αυτή είναι η νεοελληνική τραγωδία.


Read more: http://rizopoulospost.com/pagkosmia-diakrisi-gia-tin-ellinida-ereunitria-tis-nasa/#ixzz2Ow8XpNFm 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες