Σφίγγει ο κλοιός για τους επίορκους υπαλλήλους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Σφίγγει ο κλοιός για τους επίορκους υπαλλήλους


Αυστηροποίηση των ποινών για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων που συμμετέχουν στην έκδοση και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις του «νομοσχέδιου - σκούπα» που αναμένεται να καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας στη Βουλή εντός των επομένων ημερών.

Οι ποινές θα φθάνουν έως τα 5 έτη φυλάκιση στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πρόθεση, ενώ, αν το αδίκημα έγινε από αμέλεια, οι παραβάτες υπάλληλοι θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μήνες.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάσσεται, έπειτα από καταγγελίες, θα πρέπει να ολοκληρώνεται σε 15 ήμερες, ενώ, εάν προκύψουν ενδείξεις ενοχής ή αν προηγηθεί καταδικαστική απόφαση πρώτου βαθμού, θα επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπουν οριστική απόλυση.

Σε ό,τι αφορά σε παραβάσεις που διαπράττονται από το υγειονομικό προσωπικό, προβλέπεται η κοινοποίησή τους στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, ώστε να αποτρέπεται η μελλοντική συνεργασία των παραβατών με ασφαλιστικούς φορείς.

Οι αγωγές, τέλος, που κατατίθενται από τα Ταμεία κατά εκείνων που έχουν εισπράξει παράνομα επιδόματα και συντάξεις και με τις οποίες οι φορείς διεκδικούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών θα στρέφονται στο εξής και κατά των υπαλλήλων που συνεργάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες