Ερώτηση στον υπουργό από την Γ.Μπατσαρά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση στον υπουργό από την Γ.Μπατσαρά

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
ειλικρινά λυπάμαι που λόγοι υγείας δεν μου επέτρεψαν μια δια ζώσης συνάντηση μαζί σας, εάν βέβαια και εσείς το αποδεχόσαστε και ο φόρτος εργασίας σας το επέτρεπε. Ευελπιστώ σε μια προσεχή επίσκεψή μου στο γραφείο σας όταν οι υποχρεώσεις σας μου το επιτρέψουν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας.
Προς το παρόν επικοινωνώ μαζί σας δια της παρούσης προκειμένου να εκφράσω μία καινοτόμα ίσως και ανατρεπτική, ωστόσο πιστεύω υλοποιήσιμη πρόταση, σχετικά με το σχέδιο 'Αθηνά'  που αφορά στην Π.Ε. Ημαθίας.
Στο πλαίσιο λοιπόν της διαβούλευσης του σχεδίου 'Αθηνά', καταθέτω την άποψή μου η οποία φρονώ ότι συνάδει με τη εν γένει στρατηγική του Υπουργείου σας αναφορικά με τον εξορθολογισμό και την ποιοτική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πεποίθησή μου εδώ και πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, ήταν και παραμένει η αναβάθμιση της Παιδείας και της Εκπαίδευσης γενικότερα σε επίπεδο Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και της Γ/θμιας μέσω διασύνδεσης του γνωστικού αντικειμένου, με το ίδιο το αντικείμενο και στην ίδια την πηγή, στα πρότυπα μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του Δυτικού Κόσμου και όχι μόνο.
Στρατηγικά οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναβαθμίσουμε την ίδια την Εκπαίδευση, τα σχολεία, τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, προς όφελος όλων. Στο πλαίσιο αυτό, μια σχολή π.χ. Γεωπονίας στην Ημαθία, το κέντρο δηλαδή του παραγωγικού ιστού και των εξαγωγών νωπών φρούτων, κηπευτικών, κρασιού και κομπόστας, αλλά και πρώτης ελληνικής δύναμης σε βόειο κρέας, είναι φανερό ότι δίνει άπειρα πλεονεκτήματα στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας και άμεση πρακτική γνώση στον φοιτητή της Γεωπονίας, με όσα πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή του.








Επιπροσθέτως, η Π.Ε. Ημαθίας διαθέτει το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων στη Νάουσα και το παλαιό ΚΕΓΕ Μακροχωρίου, σήμερα ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα, τα οποία αποτελούσαν κατά το παρελθόν κέντρα έρευνας και
εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέροντας γνώση και εμπειρία σε πλήθος επιστημόνων και πολιτών της Ημαθίας και όχι μόνο.
Μια άλλη πρόταση εξίσου σημαντική θεωρώ ότι είναι η ίδρυση Φιλοσοφικής Σχολής με τμήματα Φιλοσοφίας, Ελληνιστικών σπουδών και Βυζαντινής αρχαιολογίας. Αναφέρουμε ότι στην Π.Ε. Ημαθίας βρίσκονται η Βεργίνα, το σύμβολο της ελληνικότητας της Μακεδονίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Βέροια, καθώς και πλήθος βυζαντινών εκκλησιών, μοναστηριών και γενικά βυζαντινών μνημείων στη Βέροια και η Σχολή Αριστοτέλους στη Νάουσα.
Τονίζουμε ότι πέραν των ανωτέρω η Π.Ε. Ημαθίας διαθέτει τη μοναδική ελληνική πόλη που φέρει το όνομα Αλεξάνδρεια.
Είναι κατανοητό ότι αυτές οι τολμηρές επιλογές πιθανόν να προσκρούσουν σε συντεχνιακά συμφέροντα. Θεωρώ όμως ότι θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην Γ/θμια Εκπαίδευση σε συνδυασμό με την ανάδειξη της Ημαθίας σε ένα κέντρο πρότυπο εκπαίδευσης στην καρδιά της γης του Αλέξανδρου.
Όσον αφορά τις απαιτούμενες για τη στέγαση κτιριακές υποδομές σας αναφέρω ότι οι δύο Δήμοι Βέροιας και Νάουσας, που προσφάτως έχασαν τα πανεπιστημιακά τμήματα που φιλοξενούσαν (ένα του ΑΠΘ και ένα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), διέθεσαν σημαντικά ποσά και ανακατασκεύασαν δύο εξαιρετικούς και απολύτως λειτουργικούς χώρους, πραγματικά κοσμήματα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και με πολλές δυνατότητες επέκτασής τους, και στέγασης των δύο προτεινόμενων σχολών.
 
Κύριε Υπουργέ,
Στον τόπο αυτό έλειψαν τα τελευταία χρόνια η τόλμη, η φαντασία και οι μακροπρόθεσμοι σχεδιασμοί στη βάση εξόφθαλμα ορθών επιλογών. Επιτέλους, ας είναι η δική σας θητεία η εκκίνηση της αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με επιλογές μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, παρά μόνο εθνικές και επικεντρωμένες στην Παιδεία και μόνο την Παιδεία.

Βέροια 22/02/2013
                                                                                          2013
                                                                                               Η βουλευτής
                                                                                         Γεωργία Μπατσαρά

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο της πολύ σωστή κ τεκμηριωμένη λύση = πρόταση. Αξια η ψήφος μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λέτε κα Μπατσαρά οι γεωπόνοι που θα βρουν δουλειά; Ξέρετε πόσοι υποαπασχολούνται και πόσοι είναι άνεργοι; Το ίδιο συμβαίνει και με τους φιλοσόφους - φιλολόγους. Πάλι καλά που είναι τα ιδιωτικά φροντιστήρια ή κανένα ιδιαίτερο και βγάζουμε το πενιχρό χαρτζιλίκι μας. Νομίζω αυτά τα γράφετε για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον προς την νεολαία.

Ανώνυμος είπε...

γράφει για πανελλήνιες η κα Μπατσαρά; Αντί να αγωνιστεί από την θέση της για να μην φύγουν τα πανεπιστημιακά τμήματα από την Ημαθία, κάνει τουμπεκί την κρίσιμη φάση και έρχεται κατόπιν εορτής να παρουσιάσει αυτή την έκθεση ιδεών.
Και έχει και τον κομματικό ανώνυμο από κάτω να της δίνει συγχαρητήρια.
Δεν είδαμε αληθινό σθένος και απειλή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα από μια εκπαιδευτικό για το θέμα της Γ'βαθμιας εκπαίδευσης στον νομό της. Άξια οσφυοκάμπτης.

Post Bottom Ad

Σελίδες