Άνεργος οικοδόμος: Αναζητώ την αξιοπρέπεια μου στα σκουπίδια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Άνεργος οικοδόμος: Αναζητώ την αξιοπρέπεια μου στα σκουπίδια


Οικοδόμος επί 42 ολόκληρα χρόνια και σήμερα πλέον άνεργος ο 56χρονος Δημήτρης, δηλώνει περήφανος για το ότι κάνοντας τον ρακοσυλλέκτη βγάζει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. 'Εχει δυο παιδιά και δηλώνει ότι ανησυχεί για το μέλλον τους. Γυρίζει στις «ακριβές» γειτονιές και ψάχνει για όλα όσα δεν ψάχνουν οι κλασσικοί ρακοσυλλέκτες.

«Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας», λέει, «αλλά μπορούμε ακόμη να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς».

Ένα άνθρωπο που δεν άφησε τα ταμπού να του στερήσουν την επιβίωσή του, παρουσιάζει σε εκτενές αφιέρωμα το πρακτορείο Reuters. Δεν είναι ένας αλλοδαπός που ψάχνει στα σκουπίδια μη έχοντας στον ήλιο μοίρα αλλά ένας έλληνας 56 ετών, ο οποίος ασκούσε το επάγγελμα του οικοδόμου επί 42 χρόνια, μα όταν σταμάτησαν οι δουλειές της οικοδομής δεν το έβαλε κάτω. 

Παντρεμένος και με δυο λοιπόν παιδιά, δεν διστάζει να δηλώσει περήφανος για την νέα του δουλειά η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «πληρώνει καλά».

«Στην αρχή κάλυπτα το πρόσωπό μου, με κουκούλα ή μαντήλι. Δεν ήθελα να με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι. Ντρεπόμουν. Ηταν δύσκολα, αλλά τελικά μπήκα στο πνεύμα. Τι άλλο να κάνεις όταν δεν υπάρχει δουλειά;» 

Παρατηρεί επίσης ότι οι γείτονές του όχι μόνο δεν τον αντιμετωπίζουν απαξιωτικά αλλά αντιθέτως του λένε και μπράβο. Παρατηρεί μάλιστα πως, το γεγονός πως είναι έλληνας τον βοηθάει πολύ αφού, σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς, η αστυνομία «δεν τον ενοχλεί».

Ο κύριος Δημήτρης δεν μαζεύει απλώς μέταλλα, πλαστικά και χαρτιά όπως κάνουν συνήθως οι ξένοι με τα καρότσια των σούπερ μάρκετ. Αναζητά κάπως πιο ...πολύτιμα σκουπίδια στις λεγόμενες «καλές» γειτονιές της Αθήνας. Πολλές φορές μάλιστα οι έκπληκτοι περίοικοι τον φωνάζουν για να του δώσουν οι ίδιοι αντικείμενα γι' αυτούς άχρηστα.

Ο τζίρος της ημέρας μπορεί να είναι από ...ελάχιστος ή πολύ καλός, δηλαδή από 10 ως και 200 ευρώ !

Με αυτό τον τρόπο στηρίζει τα δυο του παιδιά. Ο γιος του είναι 26 ετών και άνεργος και η κόρη του είναι στην εφηβεία. Και λέει: «Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά μπορούμε ακόμη να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς».

Πηγή : Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες