Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων .Για το άνω Σέλι κάτω Σέλι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων .Για το άνω Σέλι κάτω Σέλι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

(περί κατά φαντασίας επίορκων υπαλλήλων)

Πολλά κείμενα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για την υπόθεση του δρόμου «Άνω Σέλι - Κάτω Σέλι» και στην εκτός των άλλων αυτοδίκαιη αργία τριών υπαλλήλων του Δήμου Βέροιας και μέλη του συλλόγου μας.

Από τα μαργαριτάρια του μνημονιακού και αντισυνταγματικού ν. 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμου) διαβάζουμε:

«Αυτοδίκαιη αργία.

Με τη διάταξη της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του παρόντος νόμου διευρύνονται οι περιπτώσεις υπό τη συνδρομή των οποίων οι υπάλληλοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση όσων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα. Η διάταξη καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην ΕτΚ … υποθέσεις…»

Διώκεσαι; είσαι ένοχος, χρωστάς στην Δ.Ο.Υ. μικροποσά ; είσαι παράνομος, αλήτης. Δεν μπορείς να πληρώσεις το ρεύμα, είσαι μίασμα της κοινωνίας και θα τιμωρηθείς, χωρίς να απολογηθείς, γιατί πρέπει να σβήσει το τεκμήριο της αθωότητας. Αθώοι μόνο οι δικοί μας, τα παιδιά μας, οι τύποι του «yes Sir» και των συμφερόντων μας. Απόρροια του τεκμηρίου αθωότητας ήταν και είναι η αρχή της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο.

Το τεκμήριο αθωότητας καθιερώθηκε για πρώτη φορά μετά τη Γαλλική Επανάσταση στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 στο άρθρο 9. Σήμερα κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Το τεκμήριο αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και η Πολιτεία, μέσω των οργάνων της, οφείλει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου, όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του.

Τα παιδιά του πιάνου της Τρόϊκας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αργία θα οδηγήσει σε οριστική απώλεια της θέσεως εργασίας τους. Τίθενται σε αργία υπάλληλοι χωρίς να ληφθούν υπόψη πραγματικά στοιχεία του φακέλου τους ή αυτά που θα προκύψουν από την εξέταση της κάθε υπόθεσης. Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο αντίθετο με την βούληση του λαού, λειτουργώντας ισοπεδωτικά προς κάθε κατεύθυνση, υπό την πίεση των δανειστών. Πίσω από τους αριθμούς όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα, των οποίων η ζωή ανατρέπεται άρδην και τα οποία θυσιάζονται, χάριν των οικονομικών στοχεύσεων της κυβέρνησης ή άλλων πολιτικών παιγνίων, θέτοντας στο περιθώριο τον άνθρωπο. Προσβάλλεται δε βάναυσα η προσωπικότητα τους καθώς απομακρύνονται από την θέση εργασίας τους και τους αποστερείται το δικαίωμα να εργαστούν.

Εμείς οι συνάδελφοί τους, ζούμε καθημερινά το δράμα στο πρόσωπό τους και της αδικίας που έχουν υποστεί. Η δικαιοσύνη σίγουρα θα ερευνήσει όλες τις πτυχές και θα κρίνει. Εμείς όμως, επειδή έχουμε άποψη επί του θέματος, θα στηρίξουμε τους συναδέλφους μας στην υπεράσπισή τους. Σε αυτή την φάση, πρέπει να τονίσουμε, ότι επιβάλλεται άμεσα η τραγικά καθυστερημένη ολοκλήρωση των επιμετρήσεων του έργου «Άνω Σέλι - Κάτω Σέλι», από όπου θα προκύψει το μέγεθος της δήθεν ζημίας του δημοσίου και η αθωότητα των συναδέλφων μας.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και θα επιδιώξουμε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης. Θα είμαστε απέναντι στην λογική των αριθμών και της κονσερβοποίησης του κάθε εργαζόμενου αυτής της χώρας, που ανέδειξε μεν την δημοκρατία αλλά την εξαφάνισε, αφού κατήργησε το τεκμήριο της αθωότητας.

Βέροια 12-2-2012

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. Δαλιγκάρος Δ. Β. Σαζακλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες