Συνάντηση Τσαβδαρίδη με Υπουργό Παιδείας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Τσαβδαρίδη με Υπουργό Παιδείας


για τα πανεπιστημιακά τμήματα  της Βέροιας και της Νάουσας.

Πρωτοβουλία του Βουλευτή και για νέα συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο την επόμενη εβδομάδα παρουσία και των φορέων της Ημαθίας

Μέσα στα πλαίσια της συντονισμένης  προσπάθειας που έχει αναλάβει ο  Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος  Τσαβδαρίδης προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση των πανεπιστημιακών  τμημάτων της Βέροιας και της  Νάουσας, εντάσσεται και η νέα συνάντηση που είχε για το φλέγον αυτό ζήτημα ο κ. Τσαβδαρίδης με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο Υπουργικό του γραφείο την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, παρουσία και του Δημάρχου της Νάουσας κ. Τάσου Καραμπατζού.
Ο κ. Τσαβδαρίδης υπενθύμισε εκ νέου στον Υπουργό Παιδείας ότι είναι  δεδομένη η βούληση και η αποφασιστικότητα του συνόλου του κοινωνικού ιστού  και των θεσμικών φορέων της Ημαθίας  για την διατήρηση των πανεπιστημιακών  τμημάτων στην περιοχή ως αναπόσπαστο κομμάτι της ακαδημαϊκής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της και ζήτησε τη συνδρομή του κ. Αρβανιτόπουλου προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε τόσο στον κ.Τσαβδαρίδη όσο και στον κ. Καραμπατζό ότι η μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων της Βέροιας και της Νάουσας ΔΕΝ εντάσσεται στον σχεδιασμό του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ» αλλά αποτελεί απόφαση των Συγκλήτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως εκ τούτου, η προσπάθεια και η πίεση για την άρση της απόφασης μετακίνησης τους πρέπει να εστιαστεί στις ίδιες τις Συγκλήτους και όχι στο Υπουργείο.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κ. Τσαβδαρίδης  ανέλαβε την δέσμευση, αφού υπάρξει  από τον ίδιο άμεση σχετική  ενημέρωση όλων των φορέων της Ημαθίας να καθορίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πριν λήξει η διαβούλευση για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, νέα συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο, παρουσία του ιδίου και εκπροσώπων των φορέων της Ημαθίας που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, έτσι ώστε να σχεδιαστεί από κοινού ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης και πίεσης προς τις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων ΑΠΘ και Μακεδονίας που θα άρει την ειλημμένη απόφαση τους για μετακίνηση των τμημάτων της Βέροιας και της Νάουσας στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες