Δεν έχουν αναδρομική ισχύ οι ποινικές διώξεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δεν έχουν αναδρομική ισχύ οι ποινικές διώξεις


Δεν έχουν αναδρομική ισχύ οι ποινικές διώξεις
Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Α.Π., Ν. Παντελή, δεν έχουν αναδρομική εφαρμογή οι νέες διατάξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων στις περιπτώσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής.
Ο αντεισαγγελέας τού Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, σε γνωμοδότησή του επισημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν αναδρομική εφαρμογή οι νομοθετικές εκείνες διατάξεις, που προβλέπουν γρήγορο τρόπο άσκησης ποινικών διώξεων, για τις περιπτώσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, ζήτησαν από την εισαγγελία τού Αρείου Πάγου να δοθούν οδηγίες στις διωκτικές αρχές τού υπουργείου Οικονομικών, για το ζήτημα της αναδρομικότητας ή μη εφαρμογής των νέων διατάξεων του Ν. 3941/2011, που αφορούν στην άσκηση ποινικών διώξεων στις περιπτώσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής.
Να σημειωθεί ότι η επίμαχη γνωμοδότηση δεν αφορά στην αναδρομικότητα ή μη του σκέλους εκείνου του επίμαχου νόμου που αφορά στην επιβολή ποινών στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο άσκησης των ποινικών διώξεων.
Ο κ. Παντελής στην γνωμοδότησή του προς τους συναδέλφους του όλης της χώρας, αφού επικαλείται τη νομολογία του Αρείου Πάγου, αλλά και τη σχετική βιβλιογραφία, υπογραμμίζει ότι «απαγορεύεται γενικώς η αναδρομική εφαρμογή δικονομικών κανόνων, όταν αυτοί περιέχουν προβλέψεις, οι οποίες θίγουν εν τέλει ουσιώδη συμφέροντα τού κατηγορουμένου».
enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες