Επικοινωνίες Τσαβδαρίδη για τις πλημμύρες στην Αλεξάνδρεια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Επικοινωνίες Τσαβδαρίδη για τις πλημμύρες στην Αλεξάνδρεια

Έπειτα από τις μεγάλες καταστροφές και τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην πόλη της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη περιοχή της, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη προκειμένου να υπάρξει άμεση πίεση στα αρμόδια Υπουργεία και Οργανισμούς για την γρήγορη ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Αναλυτικότερα ο κ. Τσαβδαρίδης:

1) Προχώρησε άμεσα σε επικοινωνία και συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην οποία και ζήτησε την κατεπείγουσα έγκριση του εκκρεμούς αιτήματος του Δήμου Αλεξάνδρειας προς το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά το πρόγραμμα κατασκευής έργων όπως και αγωγού παροχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας, καθώς και την προώθηση της έγκρισης αιτήματος καταβολής έκτακτης ενίσχυσης 200 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο, το οποίο και υπεβλήθη σήμερα (26 Φεβρουαρίου) από τον Δήμο της Αλεξάνδρειας, προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών κυρίως σε σχολεία και δημοτικά κτίρια.

2) Επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη από τον οποίον και ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή  των τεράστιων καταστροφών σε ολόκληρο τον Δήμο Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης, περιοχής που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη, προκειμένου να υπάρξει στη συνέχεια ανάλογη καταβολή αποζημιώσεων από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες στους πληγέντες κατοίκους, επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες της περιοχής.

3) Επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητώντας τους την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από τη χαλαζόπτωση.

Ο κ. Τσαβδαρίδης εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση του στους πληγέντες κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας και δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας και στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα σταθεί στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης και επίτευξης των ανωτέρω αιτημάτων προς ανακούφιση των Δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες