Θα κλείσουν κι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Θα κλείσουν κι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες



  • 0
     
 Θα κλείσουν κι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες
 
Νέα «λουκέτα» σε ασφαλιστικές εταιρείες προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γ. Μέργος, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του κλάδου, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Σκορδά, να αφήνει ανοιχτό – από το ίδιο βήμα – το ενδεχόμενο επαναφοράς του αφορολόγητου για τα ασφάλιστρα.
Στον απόηχο της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της EVIMA, ο κ. Μέργος υποστήριξε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα είναι πολλές και προανήγγειλε το κλείσιμο αρκετών εξ αυτών, προκειμένου, όπως είπε, να εξυγιανθεί η αγορά.
Ακόμη ο κ. Μέργος έκανε γνωστό ότι συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κατάρτιση νομοσχεδίου που θα αφορά στην ασφάλιση από φυσικές καταστροφές.
Από την πλευρά του, ο κ. Σκορδάς είπε ότι το αίτημα που έχει υποβάλει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για επαναφορά του αφορολόγητου για τα ασφάλιστρα, η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει θετικά και το θέμα θα επανεξετασθεί, προκειμένου να λυθεί, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, κ. Γιώργος Κώτσαλος, ζήτησε να γίνει υποχρεωτική η επαγγελματική ασφάλιση, και πρότεινε επέκταση του κλάδου και στις γεωργικές ασφαλίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση έχει αποστείλει υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρίες να αναλάβουν τη συνταξιοδότηση επαγγελματικών ομάδων μέσα από απλά ομαδικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες