Επαφές των αγροτών με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επαφές των αγροτών με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων



 Επαφές των αγροτών με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων
Συναντήσεις είχε αντιπροσωπεία των αγροτών με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων στην Αθήνα, την ώρα που οι συνάδελφοί τους παραμένουν αμετακίνητοι στα 33 μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα.
Π. Καμμένος: Όλος ο ελληνικός λαός μαζί
Τη συμπαράστασή του στους αγρότες εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με εκπροσώπους Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση- υπάλληλος της τρόικας, αρνείται να συναντήσει τους αγρότες. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή των Ελλήνων, μετά την κατάργηση του νομοθετικού έργου και την υποκατάσταση από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τώρα σταματά και τον διάλογο με τους αγρότες», είπε ο κ. Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τους αγρότες και υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες «εκτελούν τις εντολές της τρόικας και των δανειστών, προκειμένου να σταματήσει στην πατρίδα μας η πρωτογενής παραγωγή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απλό για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει ένα πρώτο αίτημα των αγροτών, «να δώσει τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή». Τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι δίπλα στους αγρότες και ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, την ελληνική κοινωνία, την δημιουργία ενός κοινού μετώπου.
«Να μην υποκύψουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη μία ομάδα εναντίον της άλλης, oι αγρότες στα λιμάνια, οι ναυτικοί στα μπλόκα των αγροτών και όλος ο ελληνικός λαός μαζί. Μαζί και οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Θα ζητήσω από την κ. Παπαρήγα και από τον κ. Τσίπρα, όπως συναντιέται η τρόικα της κυβέρνησης, να συναντηθούμε ως κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συνενώσουμε τον ελληνικό λαό και να μην φέρουμε το διχασμό», είπε ο κ. Καμμένος.
Από την πλευρά των αγροτών ο Βασίλης Μπούτας δήλωσε ότι με λαϊκές συνελεύσεις θα καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δέχεται να δει τον τελευταίο πολιτιστικό σύλλογο της χώρας και όχι τους αγρότες.
Γ. Αμοιρίδης: Διαφωνούμε κάθετα με το κλείσιμο των δρόμων
Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε και με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος τόνισε ότι «διαφωνούμε κάθετα με το κλείσιμο των δρόμων» και πρόσθεσε ότι «συμφωνόύμε με το δικαίωμα τους να έχουν αιτήματα».
Αλ. Παπαρήγα: Απαράδεκτη η στάση του πρωθυπουργού 
Συνάντηση με εκπροσώπους 35 αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα είχε στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι «Θεωρούμε προκλητική, απαράδεκτη ως και εμπρηστική τη στάση του πρωθυπουργού να αρνηθεί να συναντήσει τους εκπροσώπους της αγωνιζόμενης αγροτιάς και το ίδιο ισχύει για το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί, που είναι άμεσα δεμένοι με την αγροτική πολιτική και με τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες – και που είναι αιτήματα για την επιβίωση – δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν. Και μάλιστα, αντί να απαντήσουν – στο κάτω κάτω γιατί δεν δέχονται τη συνάντηση και να πουν τα επιχειρήματά τους – το μόνο που βρήκε να πει ο πρωθυπουργός ήταν ότι όποιος κλείνει τους δρόμους είναι περίπου κακοποιός, προδότης και έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη»
Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε: «Οι δρόμοι που γέμισαν από αγρότες και που βεβαίως με διεύρυνση της κοινής τους πάλης και με αιτήματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσα στις συνθήκες τις σημερινές – τουλάχιστον εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι λέει η τρόικα – το γέμισμα των δρόμων από τους αγρότες δείχνει ένα πράγμα: Δεν πάει άλλο, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και η αγροτιά η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά είναι που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της φυτικής και της ζωικής και της αλιείας και μπορεί να εγγυηθεί με τη στάση της, με τις προτάσεις της, με την προοπτική που πρέπει να παλέψει, ώστε το πρόβλημα της διατροφής του ελληνικού λαού να μπορεί να είναι λυμένο, με φθηνά και πάρα πολλά προϊόντα, μακριά από εισαγόμενα και μακριά από τον γνωστό ανταγωνισμό, που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βγάζει τους αγρότες από τη γη τους και να οδηγεί τον ελληνικό λαό να τρώει όχι μόνο εισαγόμενα προϊόντα, αλλά ακριβά και αμφιβόλου ποιότητας και με δυσκολία ελέγχου της ποιότητάς τους.
«Καλούμε λοιπόν τουλάχιστον τους 3 υπουργούς να δεχθούν τους αγρότες, αλλιώς πραγματικά είναι υπεύθυνοι απόλυτα για την αγανάκτηση και τη δικαιολογημένη οργή τους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες