"Ραβασάκια" σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

"Ραβασάκια" σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες


Ραβασάκια σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες
Ραβασάκια για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ευγενική υπόμνηση της υποχρέωσης σε πρώτη φάση, απειλή κατασχέσεων σε δεύτερη και υλοποίηση των απειλών εν τέλει επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να δώσει ανάσα στα έσοδα.

Ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ξεκίνησε περιοδεία στις μεγαλύτερες εφορίες και αφενός ζητά τα …κλασικά, από τους εφόρους, δηλαδή κυνήγι ληξιπρόθεσμων οφειλετών και ελέγχους, αφετέρου επιχειρεί καταγραφή των κενών στις εφορίες, ιδίως στο τμήμα Δικαστικού ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν οι κατασχέσεις.

Για την ανάκαμψη των εσόδων το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε εφαρμογή σχέδιο τριών σημείων που προβλέπει:

1. Ραβασάκια. Ετοιμάζονται ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου, αρχικά σε ήπια μορφή υπενθύμισης της οφειλής και εν συνεχεία με την απειλή κατάσχεσης.

Επιστρατεύονται τόσο ηλεκτρονικές επιστολές όσο και κλασικές, μέσω ταχυδρομείου, με τις οποίες θα δίνεται περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση των οφειλών τους, αν θέλουν να αποφύγουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων μάλιστα, θα δίνεται και ειδικός κωδικός για πληρωμή της οφειλής απευθείας στην τράπεζα.

Πηγή:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες