Oι Ενεργοί Πολίτες απέσυραν τη συμμετοχή τους από την διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Oι Ενεργοί Πολίτες απέσυραν τη συμμετοχή τους από την διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο


Oι Ενεργοί Πολίτες απέσυραν τη συμμετοχή τους από την διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιανουαρίου, και καταγγέλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο, στο σύνολό του, για αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά και ειδικότερα τον προεδρεύοντα  Δάσκαλο Δημήτριο, για ηθική αυτουργία στα ανωτέρω.
Η Δημοκρατία είναι ποσοτικό και ταυτόχρονα ποιοτικό μέγεθος. Ποσοτικό εις ότι αφορά τη διαδικασία και τους κανόνες που τη διέπουν και ποιοτικό εις ό,τι αφορά την πεμπτουσία των θεμελιωδών αξιών του πολιτικού μας πολιτισμού, όπως η ελευθερία βουλήσεως, η ελευθερία του συλλογάσθαι και του εκφράζεσθαι, της ισότητας, της ισονομίας, της ισότιμης μεταχείρισης… Η ίδια η δημοκρατία υπαγορεύει τα ιδεώδη αυτά, αλλά και τα υπομιμνήσκει ως αέναα καθήκοντα σε κάθε δημοτικό σύμβουλο ο οποίος οφείλει ως αιρετός να τα σέβεται και να τα προάγει σε κάθε ευκαιρία.
H Δικαιοσύνη και η λογική επιπροσθέτως είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λυσιτελή έκβαση αστάθμητων, έκτακτων και αδιερεύνητων περιστάσεων. Γι΄ αυτές ειδικότερα τις περιπτώσεις η Δημοκρατία παρέχει την ασφαλιστική δικλείδα εκείνη, που σταθεροποιεί και επαναλαμβάνει ως αυτονόητη, την περί της αυτοδίκαιης άρσης των αδιεξόδων, ρήση.
Είναι ανεπίτρεπτο επομένως, για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, στη συλλογική του έκφανση να φέρεται κατά το δοκούν, άλλοτε τυπολατρικά και αυστηρά, και άλλοτε να διολισθαίνει και να ενδίδει στην ελευθεριότητα άκριτων αποφάσεων, αυταρχικών αποφάσεων ή στη συνοπτικότητα των διαδικασιών. Ακόμη κι αν ο πρόεδρος -πολλώ μάλλον ο προεδρεύων- ήθελε εμφανίσει σημεία εκτροπής, το Σώμα οφείλει να επαναφέρει τη Δημοκρατία στα πρότυπα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιανουαρίου, η παράταξη των Ενεργών Πολιτών αρνήθηκε αρχικά την υποψηφιότητα της, για τη θέση του γραμματέως. Στη συνέχεια όμως της διαδικασίας και οπωσδήποτε, πριν την εκφώνηση της ψηφοφορίας για την εκλογή γραμματέα από τον προεδρεύοντα, κατατέθηκε γραπτώς από τον επικεφαλής της Παράταξης Ενεροί Πολίτες, δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Αγγέλογλου, νέα αυτοπρόταση για τη θέση αυτή. Πρόταση η οποία, χωρίς αιτιολόγηση, με περιφρόνηση των δημοκρατικών ηθών και δίχως την εναλλακτική δυνατότητα της «άρσης του αδιεξόδου», που είναι πάντα η σύγκληση ψηφοφορίας σε κάθε θέμα όταν προκύπτει, –κυρίως διαδικαστικό-  δεν έγινε δεκτή! Εγνωσμένης μάλιστα της απειρίας του προεδρεύοντα, ο οποίος κατευθύνονταν από νεύματα της παρακαθήμενης Δημάρχου.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστρατήγηση της Δημοκρατίας, τόσο στα διαδικαστικά, όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, οι Ενεργοί Πολίτες απέσυραν τη συμμετοχή τους από την διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου και καταγγέλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του, για αυτουργία και συναίνεση σε αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.  

                      Για τους Ενεργούς Πολίτες              Αγγέλογλου Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες