Πώς να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία του στόματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πώς να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία του στόματοςΠώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία του στόματος; Ποια είναι τα αίτια της κακοσμίας του στόματος; Η κακοσμία στόματος και η δύσοσμη αναπνοή...
είναι προβλήματα, που ταλαιπωρούν αρκετούς συμπολίτες μας. Πτητικές ενώσεις θείου που παράγονται από την βακτηριδιακή αποδόμηση τροφών και κυτταρικών συγκριμάτων είναι οι παράγοντες που ευθύνονται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη αυτών των προβλημάτων.

Τα αίτια της κακοσμίας στόματος περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες νοσημάτων και καταστάσεων:

1. Παράγοντες της καθημερινότητας: Η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου, η παραμέληση της καθημερινής καθαριότητας των δοντιών, το κάπνισμα, είναι συχνά αίτια ανάπτυξης κακοσμίας.

2. Οδοντιατρικά νοσήματα: Η περιοδοντίτιδα, το οδοντικό απόστημα, η τερηδόνα, η ουλίτιδα είναι συχνά αίτια κακοσμία στόματος.

3. Παθολογικά νοσήματα: Παθογόνα μικρόβια, ηπατικά νεφρικά νοσήματα, ο διαβήτης, παθήσεις του στομάχου αποτελούν τα συνήθη παθολογικά αίτια κακοσμία στόματος. Η αποτελεσματική ανίχνευση και εκρίζωση των μικροβίων που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι μελέτες αναδεικνύουν την συσχέτιση της κακοσμίας λοιμώδους αιτιολογίας, με σοβαρές λοιμώξεις (π.χ. πνευμονία, βακτηριδιακή ενδοκαρδίτιδα) και ορισμένα καρκινώματα του γαστρεντερικού.

4. Ψυχιατρικά νοσήματα και καταστάσεις

Τι μέτρα πρέπει να πάρετε εάν πάσχετε από κακοσμία στόματος:

1. Πλένετε σχολαστικά τα δόντια σας μετά τα γεύματα
2. Κατά το πλύσιμο των δοντιών μην αμελείτε το πλύσιμο της γλώσσας
3. Να μην κάνετε κατάχρηση σκόρδου ή κρεμμυδιών
4. Εάν η κακοσμία είναι πρωτοεμφανιζόμενη, επιδεινώνεται ή είναι αρκετά έντονη, η σωστή οδοντιατρική και παθολογική εκτίμηση είναι επιβαλλόμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες