Έχετε αυθαίρετο; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έχετε αυθαίρετο;



  • 0
  • Λύση νομιμοποίησης με την καταβολή προστίμου σε δύο βασικές κατηγορίες αυθαιρέτων προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στόχος, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, είναι να δοθεί το «φιλί της ζωής» στην εισπρακτική επιχείρηση προστίμων αυθαιρέτων, συνολικού ύψους άνω των τριών δισ. ευρώ.
Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δώσει λύσεις νομιμοποίησης με την καταβολή προστίμου σε δύο βασικές κατηγορίες αυθαιρέτων:
1. Ακίνητα σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και έχουν πολεοδομικές υπερβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση ανοίγει ήδη παράθυρο ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, που προβλέπει ότι εσωτερικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης, ενώ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων αλλά και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ.
2. Σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές οι οποίες όμως μπορούν να αποκτήσουν οικιστική καταλληλότητα και να κινηθούν διαδικασίες ένταξής τους σε πολεοδομικό σχέδιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο θα εξετάσει δυνατότητες επίσπευσης του πολεοδομικού σχεδιασμού, που καρκινοβατεί.
Επίσης όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τις ρυθμίσεις των ημιυπαιθρίων οι ημερομηνίες που αφορούν τον ν. 3843/2010 έχουν μετατεθεί ήδη με νομοθετική ρύθμιση για τις 31 Μαΐου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες