Συνάντηση στις βρυξέλλες είχε ο Α.Βεσυρόπουλος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση στις βρυξέλλες είχε ο Α.Βεσυρόπουλος


Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον Επίτροπο της Ε.Ε., για θέματα φορολογίας και τελωνείων, κ. Α. Σεμέτα, στα γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, που βρέθηκε στις Βρυξέλλες, σε αποστολή της Βουλής, κατά την παρέμβαση του, υποστήριξε για άλλη μια φορά την άμεση  ανάγκη αλλά και τη θέληση της κυβέρνησης να «χτυπηθεί» η φοροδιαφυγή, -  με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη -  που αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία. «Η θέληση και η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δεν αμφισβητείται. Όπως δεν αμφισβητείται και η θέλησή της να καταφέρει ισχυρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή, με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, με την αύξηση των ελέγχων και με μηχανισμούς αποτύπωσης συναλλαγών και άμεσης είσπραξης των φορολογικών εσόδων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.
Επισήμανε, επίσης, στον κ. Σεμέτα ότι  η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, έχει εξαντλήσει τα όριά της και  η υπερφορολόγηση δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου αύξησης των  φορολογικών εσόδων.
Ο Βουλευτής Ημαθίας, έθεσε στον κ. Σεμέτα το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α., σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας,  καταθέτοντας σειρά επιχειρημάτων για την αναγκαιότητά τους στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, τάχθηκε υπέρ της  μείωσης του Φ.Π.Α στην εστίαση, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο  θα δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις και με την άνοδο του τζίρου, θα αυξηθούν και τα φορολογικά έσοδα, καθώς και στη μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη διατροφής.
Παράλληλα, μίλησε και για το στοίχημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων που πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τόσο υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ειδικά σε περίοδο μεγάλης  και βαθιάς ύφεσης, καθώς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την δημιουργία και προσέλκυση νέων επενδύσεων και απαιτείται η μείωση των φορολογικών συντελεστών. «Υπάρχει φυσικά και το θέμα των υψηλών φορολογικών συντελεστών, που τη στιγμή που το πρόγραμμα εφαρμόζεται και βρίσκεται εντός στόχων, θα πρέπει να επανεξεταστούν. Με τόσο υψηλούς φορολογικούς συντελεστές σε περίοδο μεγάλης και βαθιάς ύφεσης, είναι δύσκολο να αντέξουν όλες οι επιχειρήσεις, είναι δύσκολο να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις αλλά και δύσκολο να επενδύσει κάποιος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ημαθίας.
Από την πλευρά του ο κ. Σεμέτα, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις  προτάσεις στο Συμβούλιο των  Επιτρόπων, για τα θέματα που έθεσε  ο κ. Βεσυρόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες