Παρέμβαση του Απόστολου Βεσυρόπουλου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση του Απόστολου Βεσυρόπουλου


Τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας, ότι θα προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων  του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, εξασφάλισαν έπειτα από παρέμβαση τους 18 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Η θετική αυτή εξέλιξη, επετεύχθη  έπειτα από Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή, σχετικά με το θέμα της άδικης αντιμετώπισης των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΙΚΑ. Απαντώντας στην Ερώτηση των Βουλευτών, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βρουτσης, αναφέρει, ότι σε συνεννόηση με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Μανιτάκη, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Ο εν λόγω διαγωνισμός, είχε προκυρηχθεί το 2008 ενώ οι πίνακες των διοριστέων δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ το 2010, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι οι διαδικασίες πρόσληψής τους, διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν το 2010, όταν δηλαδή θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση των προσλήψεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι εν λόγω προσλήψεις, να υπαχθούν στην αναστολή προσλήψεων του δημόσιου τομέα και οι άνθρωποι αυτοί να υποστούν μια άδικη αντιμετώπιση.
Μετά από τη θετική αυτή εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Η εξέλιξη αυτή, έρχεται να διορθώσει, μια πραγματική αδικία. Αδικία, γιατί κάποιοι ενώ επέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από το 2008, εδώ και 4 χρόνια, δεν τοποθετήθηκαν ποτέ στις θέσεις που είχε προκηρύξει το ΙΚΑ.
Η συγκεκριμένη απόφαση, πέρα από την αποκατάσταση των αδικιών που υπήρξαν, θα συμβάλει και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αφού θα στελεχωθούν οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Ακόμη θέλω να επισημάνω ότι δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου ο κρατικός Προϋπολογισμός, αφού οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία υπήρχαν και δεν είχαν μεταφερθεί ή διατεθεί αλλού»

Η επίσημη απάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην 4198/21-11-2012 ερώτηση της Βουλής. 

Απαντώντας στην 4198/21-11-2012 ερώτηση της Βουλής, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές Π. Βογιατζή, Γ. Κοντογιάννη, Ηλ. Βλαχογιάννη, Μ. Κόνσολα, Απ. Βεσυρόπουλο, Μ. Σενετάκη, Ελ. Μακρή-Θεοδώρου, Δ. Σταμενίτη, Χρ. Κέλλα, Ασημ. Σκόνδρα, Π. Σιούφα, Άννα Καραμανλή, Γ. Γεωργαντά, Δ. Χριστογιάννη, Κ. Βιρβιδάκη, Γ. Στύλιο, Θ. Σολδάτο και Αλ. Δερμεντζόπουλο, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με α) τους διοριστέους στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ βάσει της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 8Κ και β) των διορισμένων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ βάσει της προκήρυξης 9Κ και των διατάξεων του άρθρου 12 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α), το Υπουργείο κινήθηκε – όπως πάντα – με γνώμονα το σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, την τήρηση της νομιμότητας, τις αυξημένες ανάγκες των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και, προφανώς, τα δικαιώματα των επιτυχόντων υποψηφίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ύστερα από συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, αμέσως μετά, θα αποκατασταθούν και σταδιακά θα τοποθετηθούν με νόμιμο και ασφαλή τρόπο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες