Το ΣΔΟΕ ψάχνει Γερμανούς φοροφυγάδες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το ΣΔΟΕ ψάχνει Γερμανούς φοροφυγάδες


Στο μικροσκόπιο μεγάλης δικαστικής έρευνας έχουν μπει εκατοντάδες Δυτικοευρωπαίοι, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες πολυτελών σπιτιών, κυρίως σε νησιά, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Γερμανοί, Αυστριακοί, Βρετανοί και άλλοι ελέγχονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, το ΣΔΟΕ και τη Διεύθυνση Περιφερειακών Ελέγχων, καθώς φέρονται ότι νοικιάζουν μέσω Διαδικτύου τις πολυτελείς επαύλεις που διαθέτουν έναντι 750 ευρώ την ημέρα, χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματα αυτά και χωρίς να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αποκαλύψεις του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είχε μιλήσει για φοροδιαφυγή μέσω ενοικίασης επαύλεων στην Πάρο.
Ο βουλευτής μάλιστα είχε επισκεφθεί και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, όπου είχε καταγγείλει ότι, με βάση στοιχεία τα οποία έχει καταθέσει εδώ και έναν χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο της Πάρου ως μέλος του, υπάρχουν 1.300 πολυτελείς επαύλεις με πισίνες ιδιοκτησίας Δυτικοευρωπαίων, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω Διαδικτύου έναντι 750 ευρώ ημερησίως.
«Αγκάθι» στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το ότι πολλά από τα σπίτια τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί φέρονται να ανήκουν σε off shore εταιρείες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο, σε αυτή τη φάση, να βρεθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.
Ενα ακόμη πρόβλημα  είναι το γεγονός ότι οι ξένοι ιδιοκτήτες των πολυτελών ακινήτων δεν δηλώνουν πουθενά ότι τα νοικιάζουν, αλλά εμφανίζουν τους ενοικιαστές -που συνήθως είναι επίσης ευκατάστατοι Δυτικοευρωπαίοι- ως φίλους τους οποίους φιλοξενούν. Κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της Διεύθυνσης Περιφερειακών Ελέγχων «χτενίζουν» το Ιντερνετ, προσπαθώντας μέσω αγγελιών ενοικίασης επαύλεων σε ελληνικά νησιά να πιάσουν τους ξένους ιδιοκτήτες που φοροδιαφεύγουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις Γερμανών, Αυστριακών κ.λπ., οι οποίοι ενοικίαζαν μέσω αγγελιών τις πολυτελείς επαύλεις που διαθέτουν σε ελληνικά νησιά.
Ομως και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ξένοι ιδιοκτήτες των πολυτελών ακινήτων καταφέρνουν σε αρκετές περιπτώσεις να ξεγλιστράνε, εκμεταλλευόμενοι το ισχύον φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, το οποίο ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που το νοικιάζει έχει χρονικό περιθώριο από τον νόμο να καταθέσει το συμβόλαιο στην εφορία 30 ημερών από την ημέρα σύστασής του.

Πηγή:Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες