Σταύρος Γιανναβαρτζής..Διαβάζοντας στο σχόλιο σας για την πολύπαθη Αγορά της Κουλούρας (ΑΜΑΛΘΕΙΑ) - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σταύρος Γιανναβαρτζής..Διαβάζοντας στο σχόλιο σας για την πολύπαθη Αγορά της Κουλούρας (ΑΜΑΛΘΕΙΑ)


Αγαπητέ Μιχάλη
Διαβάζοντας στο σχόλιο σας για την πολύπαθη Αγορά της Κουλούρας (ΑΜΑΛΘΕΙΑ) μπαίνω στο πειρασμό να αναφερθώ ξανά σε κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε, έστω και εάν πολλοί δεν θέλουνε ούτε να το σκέφτονται. Υπάρχει το μείζον ζήτημα του «κουμπώματος» του Οδικού Άξονα Βέροιας, Νάουσας, Σκύδρας στην Εγνατία Οδό,
Η Περιφέρεια, από τις τρεις λύσεις στην προμελέτη της, έχει προτείνει ως καλύτερη λύση τη δημιουργία κόμβου στη Μέση, αποκλείοντας το «κούμπωμα» στον ήδη υφιστάμενο δρόμο της Βέροιας (Βαρβάρες), λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, όπως και στον επίσης υφιστάμενο – ανεπίσημο να σημειωθεί -κόμβο της Κουλούρας λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών.
 Από την πλευρά της η Εγνατία Οδός, έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή πως στην περίπτωση που δημιουργηθεί κόμβος στη Μέση, τότε πρέπει να καταργηθεί ένας από τους άλλους δυο  (Βέροιας και Κουλούρας).
Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό ο κόμβος που είναι πιο πιθανό να καταργηθεί είναι αυτός της Κουλούρας και όχι της Βέροιας, της πρωτεύουσας της Ημαθίας, σ’ ένα σημείο όπου κτίζεται το νέο Δικαστικό Μέγαρο και υπήρχε σχεδιασμός και για νέο Διοικητήριο.
Επίσης εύκολα κανείς καταλαβαίνει ότι αν ο κόμβος δημιουργηθεί στη Μέση τότε θα καταργηθεί ο κόμβος στην Κουλούρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιηθεί, στο βαθμό που όλοι προσδοκούσαμε, ούτε η πρώην Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας (ΑΜΑΛΘΕΙΑ).
Βέβαια κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως όπου υπάρχει ολιγωρία πολιτική δεν σημαίνει ότι «πνίγονται» τα ένστικτα της αγοράς. Απόδειξη το πλήθος συμπολιτών μας, επιχειρηματιών που επένδυσαν στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί μία άτυπη βιοτεχνική περιοχή.
Μία εικόνα ανάπτυξης δίπλα στα ερείπια του οικοδομήματος όπου η πολιτική πήγε να σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη με οικτρά αποτελέσματα. Μια εικόνα που ίσως εκφράζει και την γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας.
Υπάρχουνε λύσεις  για ανάπτυξη και οι δυνάμεις να την επιβάλουνε. Αρκεί να υπάρχει διάθεση.
Ευχαριστώ.
Σταύρος Γιανναβαρτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες