Πάρτε τους αναλογούντες φόρους από τα εκατοντάδες ονόματα καταθετών της λίστας Λαγκάρντ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πάρτε τους αναλογούντες φόρους από τα εκατοντάδες ονόματα καταθετών της λίστας Λαγκάρντ


Το αίτημα της κοινωνίας  εξέφρασε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης  στην ομιλία του στη Βουλή επί  της συζητήσεως για σύσταση προανακριτικής επιτροπής


Την απόλυτη ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική εκμετάλλευση της λίστας Λαγκάρντ από το Ελληνικό Κράτος προκειμένου να αποκαλυφθεί το τεράστιο θέμα της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της φοροαποφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με καταθέσεις στο εξωτερικό, ζήτησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, επί της συζητήσεως και λήψης απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στη διαχείριση της σχετικής λίστας.
Ο κ. Τσαβδαρίδης, σημείωσε ότι είναι κομβικής σημασίας να διερευνηθούν άμεσα τα εκατοντάδες ονόματα καταθετών, οι οποίοι θα πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις καταθέσεις τους, να αποδείξουν ότι αυτές είναι νόμιμες και ότι με την απόκτησή τους έχουν πληρωθεί κανονικά οι αναλογούντες φόροι, όπως τους πληρώνουν με αίμα πλέον και με απίστευτες στερήσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Τσαβδαρίδη

 Το σχετικό λίνκ  για παρακολούθηση της ομιλίας  στο διαδίκτυο (http://youtu.be/keMvQbYH5aw)


Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
«Όφείλεις, άρα μπορείς». Θαρρώ ότι η φράση αυτή του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου Εμμάνουελ Καντ, αντανακλά απόλυτα την μεγάλη ευκαιρία, αλλά συνάμα και την τεράστια ευθύνη που έχει στη σημερινή συζήτηση η Ελληνική Βουλή, προκειμένου να απαντήσει με ευθύτητα σε τρία απλά αλλά κυρίαρχα ερωτήματα που θέτει ο Ελληνικός Λαός καθημερινά στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
Έχει ή όχι ο πολιτικός  κόσμος της χώρας μας τη βούληση  και την αποφασιστικότητα να αποκαταστήσει  ξανά την κλονισμένη αξιοπιστία του; Έχει ή όχι το ανάστημα να προασπίσει τον ρόλο του ως υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος; Μπορούμε ή όχι να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να διδασκόμαστε από τα λάθη μας και να τα τιμωρούμε παραδειγματικά;
Πιστεύω πως ναι. Και  είναι βαθιά η πεποίθηση μου ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η δημοκρατία μας.
Η διαλεύκανση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ είναι τόσο ζήτημα ηθικής τάξης, όσο και ένα τεράστιο πολιτικό και νομικό ζήτημα, η εξέλιξη  της πορείας του οποίου θα καθρεφτίζει σε σημαντικό βαθμό την ωριμότητα αλλά και την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος. Και αν με ρωτήσετε που εστιάζεται στη σημερινή διαδικασία η προσοχή των Ελλήνων πολιτών, θα σας απαντούσα ότι το βλέμμα τους στέκεται επίμονα όχι μόνο σε αυτούς που πρόκειται να εξεταστούν για πιθανές ευθύνες, αλλά παράλληλα και σε όσους θα εξετάσουν αυτές τις ευθύνες.
Αξιολογείται λοιπόν σήμερα η υπευθυνότητα όλων μας, το καθαρό μας μυαλό, η ικανότητα  μας να ερμηνεύσουμε αντικειμενικά  και να ξεχωρίσουμε με ψυχραιμία  σε ποιες περιπτώσεις προκύπτουν ευθύνες και σε ποιες όχι, με οδηγό τις συνταγματικές επιταγές και τις αρχές του κράτους δικαίου που διέπουν την Πολιτεία μας.
Στην ολομέλεια σήμερα, αν και κατατέθηκαν τρεις ξεχωριστές προτάσεις από τα κόμματα της  Βουλής, τίθενται στην ουσία υπό  κρίση δύο απόλυτα αντικρουόμενες πολιτικές αντιλήψεις, με διαφορετική  αφετηρία η κάθε μία και με διαφορετική  στόχευση.
Η πρώτη από αυτές, επιδιώκει να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανίχνευση και εξεύρεση της αλήθειας. Είναι η πρόταση που υποβλήθηκε από τα τρία κόμματα τις συγκυβέρνησης. Στηρίζεται στα υπάρχοντα δεδομένα της διεξαχθείσας εισαγγελικής έρευνας και αποσκοπεί στην αναζήτηση απτών ποινικών ευθυνών με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια.
Η δεύτερη προσπερνά  την έννοια της ανιχνεύσιμης ποινικής ευθύνης και προκαλεί την σκόπιμη  συσκότιση της αλήθειας, συνδέοντας δυστυχώς ευθέως το σύνολο της πολιτικής ζωής με τη διαφθορά. Είναι η πρόταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ από την μία και η κοινή πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής από την άλλη.
Στηρίζονται σε έωλα και  αβάσιμα νομικά επιχειρήματα και  σε ισοπεδωτικές λογικές λαϊκών δικαστηρίων. Αποσκοπούν δε, όχι βεβαίως στην εξεύρεση της αλήθειας και στον καταλογισμό ευθυνών στους υπαιτίους, αλλά στον προσπορισμό πρόσκαιρων κομματικών εντυπώσεων και ωφελημάτων.
Και εδώ υπάρχει το παράδοξο κυρίες και κύριοι. Αυτοί  που πιπιλίζουν διαρκώς την καραμέλα ότι δήθεν η κυβέρνηση με τα έργα και τις ημέρες της οδηγεί στην πολιτική αποσταθεροποίηση τη χώρα, είναι οι ίδιοι που κινούμενοι στα όρια του κομματικού εθελοτυφλισμού, λειτουργούν εμπρηστικά, απέναντι στην ίδια την έννοια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύθηκε απέναντι στον Ελληνικό Λαό να έρθουν όλα στο φως και να διερευνηθούν όλα από τα αρμόδια θεσμικά  όργανα, χωρίς εκπτώσεις μπροστά  στη διαφάνεια και την καθαρότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τον δημόσιο  βίο.
Και επειδή ακριβώς μία προκαταρκτική εξέταση προϋποθέτει απτά στοιχεία και όχι λόγια καφενείων, η πρόταση που υπεβλήθη από τη συγκυβέρνηση, σε αντίθεση με αυτές τη αντιπολίτευσης, ορθώς περιορίζεται μόνο στις σαφείς αποχρώσεις ενδείξεις από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών που έφτασε στη Βουλή.
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η διερεύνηση της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ είναι η  μία πτυχή του ευρύτερου ζητήματος. Η άλλη πτυχή που πραγματικά έχει μείζονα σημασία είναι η εκμετάλλευση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να αποκαλυφθεί το τεράστιο θέμα της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της φοροαποφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με καταθέσεις στο εξωτερικό.
Είναι κομβικής σημασίας να διερευνηθούν άμεσα τα εκατοντάδες  ονόματα καταθετών, οι οποίοι θα πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις καταθέσεις τους, να αποδείξουν ότι αυτές είναι νόμιμες και ότι με την απόκτησή τους έχουν πληρωθεί κανονικά οι αναλογούντες φόροι, όπως τους πληρώνουν με αίμα πλέον και με απίστευτες στερήσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας.
Η κυβέρνηση είναι  αποφασισμένη να κερδίσει αυτό το στοίχημα, όπως έχει κερδίσει μέχρι σήμερα και  όλα τα μεγάλα στοιχήματα για να οικοδομήσει ξανά την ασφαλή και  αναπτυξιακή προοπτική της χώρας  στη σύγχρονη εποχή, σε πείσμα αυτών που ενώ δεν κάνουν τίποτα, βρίσκουν παρηγοριά στο να κατηγορούν εμάς επειδή δεν τα κάναμε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες