Δενδροφύτευση στο 2ο Γυμνάσιο Νάουσας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δενδροφύτευση στο 2ο Γυμνάσιο Νάουσας


Mια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάουσας. Την Τετάρτη 23/1 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο εθελοντική δενδροφύτευση, με την καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου.
Με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να παρέμβουν ενεργά στην αισθητική του χώρου τους,να τον ομορφύνουν και προσφέρουν έτσι στις μελλοντικές γενιές μαθητών ένα ιδανικό πράσινο περιβάλλον για να μαθητεύσουν.
Σε μια εποχή, που η προστασία του περιβάλλοντος περνάει σε δεύτερη μοίρα λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτή η πράξη φέρνει τους μαθητές μας σε επαφή με τη φύση και τους διδάσκει  να τη σέβονται και να την αγαπούν.
Οι μελλοντικές γενιές δεν πρέπει να βρουν ένα περιβάλλον υποβαθμισμένο και  κατεστραμμένο και πρέπει όλοι να φροντίσουμε για αυτό. Ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου και η αισθητική παρέμβαση στο σχολείο, που αποτελεί κομμάτι της ζωής μας και της καθημερινότητας μας, τονώνουν σημαντικά το ενδιαφέρον των παιδιών για τη μαθητική ζωή. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυτούμε σε αυτή την πράξη, τα δεντράκια μας θα χρειαστούν και άλλη φροντίδα για να μεγαλώσουν και να ευδοκιμήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες