Με μια δήλωση θα ανοίγεις κατάστημα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με μια δήλωση θα ανοίγεις κατάστημα


μία υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να ξεκινά τη λειτουργία της μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, τονίζει η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου.
Με μία υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να ξεκινά τη λειτουργία της μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, τονίζει η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου. Αυτό τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φώτη Αντωνόπουλο, τον επιχειρηματία που «ταλαιπωρήθηκε» για να ανοίξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ελαιολάδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας να προχωρήσουν σε απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν με μία απλή υπεύθυνη δήλωση να ξεκινούν τη λειτουργία τους και στη συνέχεια να ελέγχονται για το αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός: «Ο στόχος είναι με μια υπεύθυνη δήλωση να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και μετά να ακολουθεί ο έλεγχος. Εχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να περάσουμε από τη λεπτομερή νομοθέτηση και τα πολλά σώματα ελέγχου στην εμπιστοσύνη της υπογραφής του πολίτη. Εάν διαπιστωθεί κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης, η τιμωρία θα είναι παραδειγματική».
Στελέχωση
Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων
Προχωρά η στελέχωση της γενικής διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης, μετά το σκάνδαλο με τον χρηματισμό υπαλλήλων της. Οπως ανακοίνωσε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, υπέγραψε την τοποθέτηση του νέου γενικού διευθυντή και του διευθυντή της διεύθυνσης Εγκρισης και Ελέγχου, ενώ αντικαταστάθηκαν και οι δύο προϊστάμενοι κι ο ένας τμηματάρχης. Προχωρούν και οι εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες