Πιο «πράσινες» οι καλλιέργειες υψηλής παραγωγικότητας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πιο «πράσινες» οι καλλιέργειες υψηλής παραγωγικότητας



Οι καλλιέργειες τροφίμων υψηλής παραγωγικότητας που βασίζονται σε περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους συμβάλλουν περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος συγκριτικά τόσο με τις οργανικές όσο και με τις συμβατικές καλλιέργειες.
Έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης συνέκρινε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο διαφορετικών συστημάτων καλλιέργειας.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ολοκληρωμένες» καλλιέργειες που μεγιστοποιούν την απόδοση των καρπών χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους -όπως εναλλαγή καλλιεργειών, οργανικά λιπάσματα, αντιδιαβρωτικές καλλιέργειες κατά τη χειμερινή περίοδο και ελαχιστοποίηση της χρήσης ζιζανιοκτόνων- απαιτούν λιγότερη ενέργεια και παράγουν χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ανά μονάδα παραγωγής σε σύγκριση με τις οργανικές και τις συμβατικές καλλιέργειες.
Όπως αναφέρει η Δρ Χάνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες