Απελπιστική η κατάσταση - Μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Απελπιστική η κατάσταση - Μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι

Θα είναι ενδεχομένως ένα από τα δυσκολότερα και κρισιμότερα συμβούλια υπουργών Οικονομικών, αυτό της Δευτέρας, για τον κ .Γ Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό γιατί, τα νέα θα έχουν ταξιδέψει γρήγορα στις Βρυξέλλες, αναφορικά...
...με το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί, ανεπισήμως, στους επικεφαλής της τρόικας από χθες το βράδυ, προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Αν αυτές οι τελευταίες είναι απογοητευτικές, τότε ανάλογη θα είναι και η υποδοχή της οποίας θα τύχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών από τους συναδέλφους του στο Eurogroup.

Αν αφήνουν κάποια περιθώρια συζήτησης, όμως, τότε η ελληνική πλευρά θα βρει σίγουρα την αφορμή για να ξεκινήσει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός συμπληρωματικού δανείου, ύψους 60 δισ ευρώ, προς τη χώρα μας, για να "βγάλει" τη δύσκολη διετία 2012 - 2013. Το ενδεχόμενο τα νέα από την τρόικα στην Αθήνα να είναι ενθουσιώδη, μετά την ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου, δεν εξετάζεται ούτε ως φανταστικό σενάριο.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην τρόικα από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη χώρα μας, διατηρούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την τελική τους στάση. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που αντίκρισαν στα περισσότερα από τα υπουργεία που επισκέφθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες, ήταν απελπιστική. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι υπουργοί παρουσίαζαν στόχους που παρέπεμπαν σε ευσεβείς πόθους παρά σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις με βάση την υφιστάμενη κατάσταση. Και γι αυτό, άλλωστε. "κόβονταν" σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

Εκφράζεται όμως η ελπίδα ότι το αυστηρό περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα αποτελέσει μια καλή βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία αναμένεται ότι θα κάνει μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις στο κείμενο. Μένει όμως να αποδειχθεί στην πράξη αν θα αποδειχθούν ικανές να ανάψουν το "πράσινο φως" για τη συζήτηση σχετικά με το πρόσθετο δάνειο των 60 δισ, που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την ελληνική πλευρά.

πηγή:newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες