Σε χαμηλά επίπεδα η δημοτικότητα των μεγάλων κομμάτων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σε χαμηλά επίπεδα η δημοτικότητα των μεγάλων κομμάτων

Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται η δημοτικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Reseach που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί το προβάδισμα έναντι της ΝΔ συγκεντρώνοντας ποσοστό 21,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 20,1%.

Επονται το ΚΚΕ με
ποσοστό 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1%. Στο 2,7% διαμορφώνεται το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων, ενώ το 2,5% δηλώνει ότι προτιμά την Δημοκρατική Αριστερά και το 2,21% τη Δημοκρατική Συμμαχία. Σε υψηλά ποσοστά (30,1%) κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πλειοψηφία των ερωτηθέντων (56,6%) τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ το 23,6% προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα.

Διάχυτη είναι την ίδια ώρα η απαισιοδοξία των πολιτών, καθώς το 45,5% δηλώνουν εντελώς απαισιόδοξοι όσον αφορά το αν θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, ενώ «λίγο αισιόδοξο» δηλώνει το 37,1% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015 ή να γίνουν εκλογές, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 47,8% επιλέγουν το πρώτο, ενώ 32,3% προτιμούν το δεύτερο.




naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες