«Ναι» στην προανακριτική με 226 ψήφους, αποφάσισε η Βουλή για τα υποβρύχια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Ναι» στην προανακριτική με 226 ψήφους, αποφάσισε η Βουλή για τα υποβρύχια

Με ψήφους 226 υπέρ και 9 κατά έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση που κατέθεσαν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μυστική ψηφοφορία στην οποία
ψήφισαν 250 βουλευτές, ενώ δεν συμμετείχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ (15 βουλευτές), η οποία είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την διαδικασία, καθώς και οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν οι 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την από 15 Φεβρουαρίου 2000 σύμβαση για την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων, ψήφισαν 226 βουλευτές. Οι ψηφολέκτες βρήκαν ακόμη στην κάλπη εννέα ψηφοδέλτια με αρνητική ψήφο, εννέα «παρών», ένα λευκό και πέντε άκυρα ψηφοδέλτια.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα στείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να ορίσουν τα μέλη τους στην Επιτροπή. Η Ειδική Επιτροπή για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον συμμετέχουν θα όλα τα κόμματα: επτά από το ΠΑΣΟΚ, τρία από την ΝΔ και από ένα μέλος από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής η προθεσμία που της δίνεται για να υποβάλλει το πόρισμά της και το αποδεικτικό υλικό είναι η 6η Ιουνίου.



«Λάσπη και συκοφαντίες»



Νωρίτερα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του έκανε λόγο για λάσπη και συκοφαντίες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόταση αυτή αδιέξοδη, ενώ τόνισε: «δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι, είμαι ως μάρτυρας εδώ να δώσω τη δική μου αλήθεια». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η συνείδηση μου η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη μου την πολιτική διαδρομή ήμουν πάντα παρών και όχι απών».

Ο πρώην υπουργός μίλησε για λάσπη και συκοφαντίες, επισημαίνοντας ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατατέθηκε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη -σε έναν πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό.

«Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ τις προοδευτικές πολιτικές, το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις ιδεολογικές στρατηγικές προσεγγίσεις, στις οποίες οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο πάντοτε» ανέφερε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε πως είναι χρέος του να υπερασπιστεί «την πολιτική του προσφορά και το ιστορικό του απωτύπωμα» στο ΠΑΣΟΚ. «Όπως δεν κρύφτηκα εγώ και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον πίσω από εμένα», ανέφερε κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την υπόθεση.

Μίλησε για μεθοδεύσεις προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές και οι ένοχοι να κρύψουν τα ίχνη τους. «Μήπως με αδιέξοδες διαδικασίες όπως η σημερινή πολλοί θα αισθανθούν ικανοποιημένοι γιατί θα μείνουν ανενόχλητοι;» δήλωσε.

«Νοιώθω οργή, αλλά περισσότερο λύπη» σημείωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λέγοντας ότι εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που άκουσε τις απόψεις τους, «βλέπω και την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ».

«Είμαι εδώ γιατί υπάρχει πραγματική βούληση να διερευνηθεί όλη η υπόθεση των υποβρυχίων για να εντοπιστούν όλες οι έκνομες καταστάσεις»; διερωτήθηκε για να συνεχίσει: «Όχι, αν ήθελαν πράγματι να διερευνήσουν όλα αυτά όφειλαν να διερευνήσουν το θέμα στο σύνολό του. Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει».





agelioforos.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

τα καίρια ερωτήματα που μας απασχολούν, παραμένουν.


ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ;;;


Θα πληρώσει ποτέ κανένας για όλα τα σκάνδαλα που έκαναν οι "πράσινοι" και οι "μπλε" κυρίως ;


Θα δημευτεί ποτέ καμιά περιουσία από κανέναν...; Εεε;

την καλημέρα μου από Λαμία

Post Bottom Ad

Σελίδες