Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας,ηλικιωμενου στα Μαλγαρα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας,ηλικιωμενου στα Μαλγαρα

Εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 72χρονου, που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο εντός αγροικίας στην περιοχή των Μαλγάρων.



Ο 72χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι ενώ ήταν δεμένα τα χέρια και τα πόδια του. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του προέκυψε από στραγγαλισμό.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 29, 30, 35 και 50 ετών και ένας ημεδαπός, 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, της παράβασης του νόμου περί όπλων, της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2010, ο 25χρονος δράστης με δύο ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 30 και 22 ετών, μετέβησαν στην αγροικία του θύματος και διέπραξαν ληστεία σε βάρος του, με λεία 70 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι δύο εκ των πέντε δραστών (ο 25χρονος ημεδαπός και ο 30χρονος αλλοδαπός), μαζί με έναν 27χρονο ημεδαπό, προέβησαν σε δύο περιπτώσεις κλοπών χαλκού. Η πρώτη σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2010 στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν από σιδηροδρομικές γραμμές 45 περίπου κιλά χαλκού και η δεύτερη διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, όταν από μάντρα της περιοχής των Τεμπών, αφαιρέθηκαν 800 περίπου κιλά χαλκού.

Οι τρεις δράστες της ανθρωποκτονίας (25, 30 και 35 ετών) συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται. Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, καθώς και σε βάρος 18χρονης ημεδαπής, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, σχηματίζεται δικογραφία.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας ήταν η ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες