«Πειραγμένες» αντλίες σε πρατήριο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Πειραγμένες» αντλίες σε πρατήριο

O Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, προέβησαν σε ενημέρωση σχετικά με πρατήριο υγρών καυσίμων, στο οποίο εντοπίστηκε η ύπαρξη «πειραγμένων αντλιών » διάθεσης αμόλυβδης βενζίνης.

Ειδικότερα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατά τη διάρκεια
τακτικού έλεγχου που πραγματοποιούσε, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 , εντόπισε σε αντλίες αμόλυβδης βενζίνης πρατηρίου, δύο παρεμβατικούς μηχανισμούς.

Με τη μέθοδο αυτή, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα.

Στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων, επεβλήθη άμεσα αρχικό πρόστιμο 8.000 ευρώ από το κλιμάκιο Μετρολογίας, ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία σύνταξης του σχετικού φάκελου προκειμένου με απόφαση της αδειοδοτούσας αρχής και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής να αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας, το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος 3908/2011, ο παραβάτης υπόκειται σε επιβολή πρόσθετου προστίμου από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, το οποίο θα ισούται με το διπλάσιο του υπολογισμένου ποσοστού απόκλισης κάθε αντλίας επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι ο πρατηριούχος, ήδη έχει συλληφθεί ενώ διεξάγεται προανάκριση προκειμένου να εντοπιστεί και ο εγκαταστάτης του μηχανισμού, για τον οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι: «Στις εποχές που ζούμε, είναι αδιανόητη τέτοια συμπεριφορά απάτης και κλοπής σε βάρος των καταναλωτών. Ποινικές κυρώσεις, μεγάλα πρόστιμα και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας είναι αυτά που προβλέπει ο νόμος για τους ελάχιστους παρανομούντες πρατηριούχους. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας συνεχίζουν εντατικά τους έλεγχους ακόμη και τα Σαββατοκύριακα».



protothema.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι που το παιζουν ξυπνιοι και νομιζουν οτι θα βρουν φτηνη βενζινη σηνηθως την πατουν γιατι η κανονικη διαφορα απο πρατηριο σε πρατηριο δεν ειναι περισοτερο απο δυο λεπτα. Οταν βλεπεις μεγαλη διαφορα τιμης να ξερεις οτι κατι γινετε.Αυτοι ειναι οι ξυπνιοι της δουλειας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι που το παιζουν ξυπνιοι και νομιζουν οτι θα βρουν φτηνη βενζινη σηνηθως την πατουν γιατι η κανονικη διαφορα απο πρατηριο σε πρατηριο δεν ειναι περισοτερο απο δυο λεπτα. Οταν βλεπεις μεγαλη διαφορα τιμης να ξερεις οτι κατι γινετε.Αυτοι ειναι οι ξυπνιοι της δουλειας.

Post Bottom Ad

Σελίδες