Υπέγραφαν συνταγές από τον... άλλο κόσμο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Υπέγραφαν συνταγές από τον... άλλο κόσμο



Εντυπωσιακά στοιχεία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι έλεγχοι για τα κυκλώματα των επιτήδειων που λθμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Η Υπηρεσία Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου ξεκίνησε έρευνα και μέχρι στιγμής διαπίστωσε πράγματα και θάματα, αφού μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε μικροβιολόγος της
Αττικής που χρησιμοποιούσε τις σφραγίδες και πλαστογραφούσε τις υπογραφές επτά γιατρών που είχαν αποβιώσει προ πολλού, για να κατακλέβει το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στα κυκλώματα φαίνεται να μετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί και ιδιώτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχει ως πρώτο του θέμα το «Έθνος», αποκαλύπτονται σε αρκετές περιπτώσεις «ασθενείς – φαντάσματα», ενώ εντοπίστηκαν και φαρμακεία να πουλάνε δύο φορές το ίδιο φάρμακο
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 58 ασφαλισμένους που κλήθηκαν δειγματοληπτικά, μόνο οι τέσσερις δήλωσαν ότι οι εξετάσεις που αναγράφονταν πράγματι γίνονταν, ενώ οι 54 απάντησαν πως εκείνη την περίοδο ούτε είχαν εξεταστεί, αλλά ούτε είχαν καν αρρωστήσει. Στον έλεγχο έχει μπει και το ΣΔΟΕ, που συσχετίζει τα δηλωθέντα εισοδήματα γιατρών και εισοδήματα που προκύπτουν από το υλικό των ελέγχων.



Πέρα από την περίπτωση μικροβιολόγου που... ανάσταινε νεκρούς, άλλοι δώδεκα γιατροί που είχαν σύμβαση με το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων και παράλληλες συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βρέθηκαν αναμεμειγμένοι σε περιπτώσεις ατασθαλιών. Μάλιστα, από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προκύπτει ότι μερικές μόνο εντολές γιατρών που συνεργάζονταν με το Ταμείο δημιούργησαν σε αυτό μαύρη τρύπα 12,5 εκ. ευρώ.
Χρυσή χρονιά φέρεται να ήταν το 2004, όταν η ακτινολόγος Μ.Π. εμφανίζεται να πήρε ετήσια αμοιβή 256.000 ευρώ, ο μικροβιολόγος Β.Κ. πήρε 253.000, ο ακτινολόγος Α.Π. 252.000 ευρώ, τρίτος ακτινολόγος ονόματι Π.Α. 251.000 ευρώ, άλλη ακτινολόγος ονόματι Σ.Κ. επίσης 251.000, ο ακτινολόγος Ν.Κ. 237.000, ο μικροβιολόγος Ν.Π. 211.000 κλπ.
Από ελέγχους που διενεργεί το υπουργείο Εργασίας σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, αποκαλύπτεται ότι από τους 1.000 γιατρούς που ελέγχθηκαν οι 200 έχουν πρόβλημα, κυρίως καθώς φαίνεται να προτιμούν φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών τα οποία είναι και τα πιο ακριβά. Περισσότερα από 30 φαρμακεία αποκαλύφθηκε ότι διπλοπουλάνε φάρμακα, αφού βγάζουν την ταινία γνησιότητας από τα φάρμακα για να τις δώσουν στα Ταμεία για να πληρωθούν και μετά... ξαναπουλάνε τα φάρμακα σε ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι ή δεν έχουν χαρτί από γιατρό. Μάλιστα, εντοπίστηκε φαρμακείο στην Πελοπόννησο με 3.000 κουτιά φαρμάκων χωρίς τις ταινίες.
Aκόμα, υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών που εμφανίζονται να γράφουν φάρμακα σε... ανύπαρκτους ασθενείς. Για παράδειγμα, γιατρός του δημοσίου έγραψε μέσα σε έναν μήνα 180 συνταγές, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές αφορούσαν «ασθενείς-φαντάσματα».
Τέλος, εντοπίστηκαν περιπτώσεις ασφαλισμένων που εν αγνοία τους εμφανίζονται να τους χορηγείται το ίδιο μηχάνημα αξίας 5.000 ευρώ τρεις με τέσσερις φορές. Αυτό συνέβη σε δεκάδες υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις αναπήρων ασφαλισμένων του ΤΥΔΚΥ που έπαιρναν 3 καροτσάκια τη διετία! Τέλος, βρέθηκαν περίπου 700 οικογένειες στην Αττική όπου περιέργως όλα τους τα παιδιά – και όχι μόνο το ένα - παραπέμπονταν για... λογοθεραπεία, την ίδια ώρα που βρέθηκε να γράφονται θεραπείες με λουτροθεραπεία με το ποσό των 1.600 ευρώ σε... σαραντάρηδες.
star


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες