Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η πρωτεύουσα ανήμερα την Πρωτοχρονιά, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί των δύο μέσων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Όπως αναφέρουν τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε ανακοίνωσή τους, ο ν.3899/17-12-2010, θίγει τους εργαζόμενους περικόπτοντας τις απόδοχές τους με «οριζόντιο» τρόπο, κάτι που αδικεί στο σύνολό του το εργατικό δυναμικό των φορέων μας, αφού δε λαμβάνεται υπόψιν το ότι εργαζόμαστε σε καθεστώς βαρδιών, 365 το χρόνο, από τις 04:00 π.μ. έως και μετά τα μεσάνυχτα. Πέραν αυτού, προστίθεται, εφόσον τίθεται εν αμφιβόλω η καταβολή στους εργαζόμενους που απασχολούνται Κυριακές �αργίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε συνθήκες συνεχούς νύχτας, θα είναι πλέον ανέφικτο από πλευράς μας να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας τις ημέρες αυτές.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησαν εξάλλου στάση εργασίας σήμερα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 8 το πρωί, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και προαστιακός από τις 22.00 έως και τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένοι θα είναι παράλληλα από τις 24:00 έως τις 2:00 (από 29/12/2010 προς 30/12/2010) οι συρμοί του τραμ

Την Παρασκευή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22:30.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr .

ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση εκτροχιάζεται, η αγορά ντεραπάρει

«Με τα MMM η κυβέρνηση εκτροχιάζεται, και η αγορά ντεραπάρει. Το τιμόνι της αδιαλλαξίας οδηγεί σε σύγκρουση των κοινωνικών τάξεων» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες