Το ΕΣΥ σε κατήφορο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το ΕΣΥ σε κατήφορο

Ο Υπουργός Υγείας μαζί με τις τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, καλείται να αντιμετωπίσει τη σαθρή νοοτροπία των διορισμένων διοικητών που κληρονόμησε από το –φαιδρό πλέον- «open gov» και τη συνακόλουθη αιμορραγία του ΕΣΥ από τις μετακινήσεις νοσηλευτών σε αλλότρια καθήκοντα...

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ έχει καταγγείλει πολλάκις φαινόμενα αποδυνάμωσης των λειτουργούντων με προσωπικό ασφαλείας νοσηλευτικών υπηρεσιών, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι κρατούν τα μάτια του Υπουργού επιμελώς κλειστά.

Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με τους διοικούντες να επιτείνουν το πρόβλημα, μιας και οι περισσότεροι –ελέω κομματικών βολεμάτων των ημετέρων- είναι εντελώς ξένοι με το αντικείμενο της διοίκησης στην Υγεία.
Η χώρα μας κατετάγη τελευταία προ δεκαημέρου στην Ευρώπη, αναφορικά με την τήρηση συνθηκών υγιεινής κατά τη νοσηλεία των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου κυρίως λόγω της έλλειψης νοσηλευτών οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν, ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη τη θνησιμότητα.
Οι συμβάσεις πολλών νοσηλευτών και γιατρών εξέπνευσαν, χωρίς να ανανεωθούν και η υποστελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων έχει πλέον παγιωθεί, χωρίς ορατά σημάδια ανάκαμψης.
Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε από τα Γιάννενα, πριν λίγες μέρες, ότι ούτε οι νοσηλευτές θα εξαιρεθούν από τον περιοριστικό όρο του 1:5 που θα ισχύσει σε όλο το δημόσιο, σχετικά με την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων…
Και ο κατήφορος συνεχίζεται…
http://www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες