Η Ι. Ιωσηφίδου εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η Ι. Ιωσηφίδου εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο




Mε κεντρικό σύνθημα «να βάλουμε τέρμα στην αδράνεια , στην απάθεια , στην αδιαφορία, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας», η Ίλια Ιωσηφίδου εγκαινίασε το εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» στη Νάουσα, , το βράδυ της Δευτέρας. Στην εκδήλωση τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Νάουσας. Την Ίλια προλόγισε η Αλεξάνδρα Μάρα, διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Παρόντες στην εκδήλωση από πλευράς επισήμων, ήταν ο Δήμαρχος Ανθεμίων Δημήτρης Σιδηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Νάουσας Δημήτρης Βλάχος, οι πρώην Δήμαρχοι Ειρηνούπολης Σάκης Παπαϊωάννου και Παύλος Φωτιάδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιαννικουρής και Γιάννης Μαλάκης. «Ο λαός της Νάουσας θέλει την αλλαγή»
Στα κυριότερα σημεία της ομιλίας της η Ίλια Ιωσηφίδου τόνισε τα εξής: «Σήμερα παίρνουμε ένα μήνυμα ότι ο λαός της Νάουσας θέλει την αλλαγή. Ότι ο λαός της περιοχής μας δεν αντέχει άλλο την υποβάθμιση. Ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ θέλουμε να αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση του τόπου μας, θέλουμε να αγωνιστούμε για να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα, για να ξεφύγουμε επί τέλους από το τέλμα της αδράνειας , της απάθειας, του συμβιβασμού, της οπισθοχώρησης.
Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια διαρκή υποβάθμιση της πόλης και της περιοχής μας . Βλέπουμε διαρκώς να αποδυναμώνονται και να κλείνουν οι υπηρεσίες που στο παρελθόν συνέβαλαν στο δυναμισμό της πόλης μας. Νιώθουμε την αδράνεια και την αδιαφορία της πολιτείας απέναντί μας. Όλα αυτά τα χρόνια ο τόπος μας τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο και όμως οι τοπικές αρχές καμαρώνουν σα να μην τρέχει τίποτε.
Δεν θα ισχυρισθούμε ότι για τη θέση αυτή της πόλης μας φταίει μόνο η απερχόμενη δημοτική αρχή. Είναι προφανές ότι κάνει ό,τι μπορεί. Όμως στους δύσκολους καιρούς που περνάμε αυτά που μπορεί είναι πολύ λίγα για τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο τόπος μας. Άλλωστε η κούραση, ο κορεσμός σε κάθε δράση και στην άσκηση της εξουσίας είναι ο χειρότερος εχθρός της επιτυχίας.
«Κρίσιμες οι δημοτικές εκλογές»
Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Εκλογών ιδιαίτερα κρίσιμων αλλά και συνάμα ιστορικών, μιας και σηματοδοτούν την απαρχή μιας νέας εποχής για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.
Ο Καλλικρατικός Δήμος Νάουσας που συνενώνει δημιουργικά το Δήμο Νάουσας, το Δήμο Ανθεμίων και το Δήμο Ειρηνούπολης δεν είναι μόνο ένα νέο διοικητικό σχήμα με διευρυμένα γεωγραφικά σύνορα. Για μας είναι πάνω απ’ όλα μια ευκαιρία να συνθέσουμε δυνάμεις και απόψεις, να αναδείξουμε τα πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, να χαράξουμε από κοινού την αναπτυξιακή μας πορεία.
Όλα αυτά τα χρόνια σαν προϊσταμένη του τμήματος Πολεοδομίας για τους δήμους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης και διαμερισμάτων Νάουσας, και σαν αντιδήμαρχος Νάουσας βρέθηκα στο πλευρό των ανθρώπων του Νέου Δήμου που κατοικούν τόσο στο ορεινό όσο και  στο πεδινό τμήμα του και γνωρίζω τα προβλήματά τους στη δουλειά και στην καθημερινή ζωή, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.
Ως επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών, μαζί με όλα τα μέλη της Δημοτικής μας κίνησης, αναλαμβάνουμε υπεύθυνα να ενώσουμε με τις πρωτοβουλίες μας εκείνες τις τοπικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να συμπαραταχθούν και να δουλέψουν με συνέπεια για να πετύχουμε το νέο αυτό ξεκίνημα.
«Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης»
Στην Ενωτική Κίνηση Πολιτών έχουμε μελετήσει, επιλέξει και προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης όλων των περιοχών του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, με άμεσους, μεσοπρόθεσμους κι μακροπρόθεσμους στόχους , χωρίς ανισότητες στην κατανομή. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό διευρυμένο δήμο, ώστε ο τόπος μας να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, να βγούμε από το τέλμα της ανεργίας και να αποκτήσουμε την απαιτούμενη δυναμική για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες
Εξάλλου ο νέος Δήμος είναι από μόνος του ένα ολοκληρωμένο τοπικό και παραγωγικό και κοινωνικό σύνολο. Πιστεύουμε ότι οι παλιοί δήμοι Νάουσας , Ανθεμίων και Ειρηνούπολης έχουν μια συμπληρωματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτισμικό, χωροταξικό. Η θεώρησή τους σαν μια ενότητα είναι ένα κρίσιμο σημείο που θα βοηθήσει τη βελτίωση της ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής. Το βουνό και ο κάμπος δένονται αρμονικά για να παράξουν πλούτο για μας και τα παιδιά μας.
«Ίδρυση αναπτυξιακής δημοτικής εταιρίας»
Η σημαντικότερη προγραμματική μας θέση και δέσμευση, όπως θα σας τις παρουσιάσουμε στο πρόγραμμά μας τις επόμενες μέρες, είναι η ίδρυση μιας αναπτυξιακής δημοτικής εταιρείας, ενός πρότυπου αναπτυξιακού φορέα, που θα αποτελέσει την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης στην υπηρεσία του Δήμου. Που θα αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας αλλά και το επιστημονικό δυναμικό των νέων για να μην μεταναστεύουν . Που θα οργανώσει τον τουρισμό μας, θα υποστηρίξει τους αγρότες μας, θα ενημερώνει του ανέργους και τους επιχειρηματίες μας για τα προγράμματα που τρέχουν και θα υλοποιεί αυτά τα προγράμματα.
Μέσα από την πρότασή μας για μια νέα επιχείρηση ανάπτυξης στο διευρυμένο δήμο μας , τη δέσμευσή μας για οικονομική τόνωση της περιοχής, την ενίσχυση της απασχόλησης και την προώθηση της επιχειρηματικότητας- ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες όπως άνεργοι, αγρότες , νέοι , γυναίκες-, τις δράσεις μας για την ανάδειξη του Δήμου ως τουριστικού προορισμού όλων των εποχών παράλληλα με την αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου, εκφράζουμε το όραμα της δημοτικής μας κίνησης.
Οι βασικές αρχές , που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν σ’ αυτήν την πορεία είναι η δικαιοσύνη, η ισοτιμία, η ισονομία, η εντιμότητα και η διαφάνεια. Υπηρετούμε τον πολίτη με ειλικρίνεια, με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα.
Ο Αλμπέρ Καμύ έχει γράψει ότι: Η αληθινή γενναιοδωρία απέναντι στο μέλλον είναι να τα δίνεις όλα στο παρόν
Σήμερα το μέλλον μας έχει ανάγκη τη γενναιοδωρία του παρόντος…. Γι’ αυτό ο Δήμος μας πρέπει να δείχνει με τις επιλογές του το αύριο που έρχεται.
Η διεκδίκηση και ο διαρκής αγώνας θα φέρουν ξανά τη ζωντάνια στον τόπο μας.
Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών είναι εδώ.
Είναι εδώ για να οργανώσει αυτό τον αγώνα.
Είναι εδώ για να στηρίξει την προσπάθεια όλων.
Είναι εδώ για να εγγυηθεί το μέλλον του τόπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες