Πέντε χρόνια θα χρειαστεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που θα συνταξιοδοτηθούν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πέντε χρόνια θα χρειαστεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που θα συνταξιοδοτηθούν

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πέντε χρόνια θα χρειαστεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στους επόμενους μήνες για να εισπράξουν το εφάπαξ.
 Οπως έλεγε ο διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας η ουρά αναμονής θα φτάσει στις 37.000 στα τέλη του χρόνου (Ελευθεροτυπία 4.9.2010). Το Ταμείο, όμως, είναι σε θέση «να δώσει έως 7.000 εφάπαξ το χρόνο». Με έναν απλό υπολογισμό αυτό σημαίνει ότι θα το πάρουν στα τέλη του 2015.
Ενας από τους βασικούς παράγοντες που έχουν φτάσει τα ταμεία σε αυτή την κατάρρευση είναι η κλοπή των εισφορών. Και ένας από τους πρωτεργάτες αυτού του εγκλήματος είναι, ποιοί άλλοι, οι δικαστικοί! Οι δικαστικοί εντάχθηκαν στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων και εισπράτουν παχυλά εφάπαξ και παχυλές συντάξεις -που υπολογίζονται, όπως και οι μισθοί τους με βάση την βουλευτική αποζημίωση και όχι το εννίαιο μισθολόγιο- χωρίς να καταβάλουν σχεδόν ούτε ένα Ευρώ για συνδρομή στο ταμείο.
Και όχι μόνο αυτό: το εφάπαξ το εισέπραξαν αναδρομικά και οι ήδη συνταξιοδοτημένοι δικαστικοί. Ακόμα χειρότερα, κάθε φορά που αναπροσαρμόζεται η βουλευτική αποζημίωση, οι συνταξιούχοι δικαστικοί λαμβάνουν συμπληρωματικό εφάπαξ. Ακόμα και η Ελευθεροτυπία αναγκάστηκε να μιλήσει για «κλοπή».Ποιός πήρε αυτές τις προκλητικές αποφάσεις; Μα τα δικαστήρια φυσικά...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες