Καταγγελίες του τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ Μάριου Σαλμά από τη Θεσσαλονίκη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελίες του τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ Μάριου Σαλμά από τη Θεσσαλονίκη

Δημιουργία νέων χρεών, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, προς τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων μέσα σε έντεκα μήνες και μη εξόφληση των προηγούμενων χρεών, πλασματικές εφημερίες σε δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται γιατροί που εφημερεύουν και να πληρώνονται γιατροί που δεν εφημερεύουν, αλλά και παράνομες προμήθειες υλικών χωρίς
διαγωνισμούς αλλά με απευθείας αναθέσεις είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Την περιγραφή αυτή έκανε ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη με τη νέα του ιδιότητα. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ”, ενώ προήδρευσε και σε σύσκεψη με φορείς της υγείας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
“Δεν έχει επιτευχθεί καμία μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης τους τελευταίους μήνες, καθώς αυτή παραμένει στα 1,7 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Όσον αφορά στα χρέη προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, που ήταν 6,5 δισ. ευρώ, πλήρωσαν μόνο 400 εκατομμύρια, ενώ σε διάστημα έντεκα μηνών δημιούργησαν νέα, ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε υλικό ύψους 10 ευρώ που αγοράζουν τα νοσοκομεία πληρώνουν μόνο το ένα και τα υπόλοιπα συσσωρεύονται και θα κληθούν να τα πληρώσουν τα παιδιά μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.
Ο ίδιος ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2010 τα νοσοκομεία έκαναν προμήθειες ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω απευθείας αναθέσεων, έπειτα από εντολή τόσο της τέως υπουργού Υγείας όσο και του προέδρου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να εμφανίσει μειωμένο το κόστος δαπανών για τα νοσοκομεία, το οποίο φαίνεται ότι αγγίζει το 10%, αλλά στην ουσία είναι μόλις 4% και αποδίδεται στη μείωση των ιατρικών πράξεων και επεμβάσεων και στην επιβολή εμπάργκο στα υλικά από τους προμηθευτές.
Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων είναι ανεφάρμοστη και βασίζεται σε ένα επιπόλαιο και πρόχειρο νομοσχέδιο, που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη, ενώ η καθημερινότητα των νοσοκομείων είναι δύσκολη, αφού δεν έγινε καμία πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τη στιγμή που δημιουργούνται κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Τέλος, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την οργάνωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η οποία σε ένα χρόνο θα βασίζεται και σε σχέδια νόμου.
 makthes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες