ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


Την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά στη «Μ» η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Η Δήμαρχος Βέροιας και εκ νέου διεκδικήτρια της Δημαρχίας του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, απαντά για τα οικονομικά του Δήμου, το Επενδυτικό Σχέδιο και τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και για τα όποια λάθη της τετραετίας. Τέλος, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου καταλήγει με μια πρόταση – πρόκληση προς τον συνδιεκδικητή του Δήμου Βέροιας, Λάζαρο Τσαβδαρίδη.
Μ: Τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Βέροιας, δεν ήταν και τα πιο εύκολα αν λάβουμε υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Σε ποια κατάσταση παραλάβετε τον Δήμο και σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα; 
Χ: Τα  αριθμητικά δεδομένα δείχνουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή από το 2007 για να οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης και οικονομικής εξυγίανσης το Δήμο. Και παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, που άρχισε από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και συνεχίζεται χειρότερη για τη χώρα μας μέχρι σήμερα, με συστηματική δουλειά προσπαθούμε σιγά-σιγά  να αντιμετωπίσουμε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που υπήρχε.Ο Δήμος Βέροιας  έχει μπει από το 2007 σταθερά σε τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης. Αυτό ήταν απαραίτητο.Στην πορεία για την δημοσιονομική διαχείριση του Δήμου έπρεπε να ληφθούν υπόψη αφενός οι συνέπειες μιας πολιτικής δημιουργίας υποχρεώσεων από το παρελθόν και αφετέρου ένα δυσμενές-όπως προείπα- σήμερα  εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, αλλά και η πρωτοφανής  δημοσιονομική κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας και η οποία οδήγησε στη βίαιη ανατροπή πολλών δεδομένων όπως η πολύ σημαντική αναγκαστική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους όλης της χώρας.
Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που ξεκινήσαμε καταγράφονται  στον ισολογισμό του 2009 που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.Με συνετές και προσεκτικές κινήσεις υλοποιήσαμε τις επιταγές του νέου -τότε- Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων το 2008 χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι» και  χωρίς να απολυθούν εργαζόμενοι, Σήμερα, μπορώ με ικανοποίηση να πω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα δήμο ικανό να ανταπεξέλθει με δυναμισμό στις προκλήσεις του μέλλοντος. Με μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα που κάνει “ανθυγιεινό “ το λειτούργημα του Δημάρχου, αλλά με διαχειριστική επάρκεια για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, με Πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένες κοινωνικές δομές, με σύγχρονες υποδομές, με εγκεκριμένες προτάσεις παρεμβάσεων στο αστικό τοπίο και προτάσεις αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Βέροια είναι έτοιμη να πορευτεί με γνώση και αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση και παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που αντανακλά και στους Δήμους μας, πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε.


Μ: Επί των ημερών σας, ο Δήμος Βέροιας έγινε αποδέκτης πολύ σημαντικών δωρεών από συμπολίτες μας, κάτι που είχαμε να ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια. Οι διαδικασίες και τα έργα, δεν προχώρησαν όμως και τόσο γρήγορα. Τι έφταιξε; 
Χ: Με αυτήν την ευκαιρία που μου δίνετε, οφείλω να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά τους δωρητές που μας εμπιστεύθηκαν. Ο Δήμος είναι ίσως ο πιο “αξιόπιστος” αποδέκτης, ελέγχεται και λογοδοτεί, εκτός του γεγονότος ότι υφίσταται εν προκειμένω και πολυάνθρωπη διαχειριστική επιτροπή των χρημάτων που την αποτελούν εκλεκτοί συμπολίτες.. Αλλά δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ακολουθήσουμε όλη τη γραφειοκρατική οδό, την οδό που πρέπει να ακολουθήσουν όλα τα δημόσια έργα  και όπως είναι γνωστό, ο δρόμος αυτός  δεν ξεχωρίζει αν πρόκειται για έργο από δωρεά ή ό,τι άλλο. Γι’ αυτό υπάρχουν οι καθυστερήσεις, οι οποίες όμως συχνά διασφαλίζουν και τη διαφάνεια. Ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η έγκριση της μελέτης από την ΕΓΝΑΤΙΑ και άλλα. Το σπίτι Καραναστάση αγοράστηκε μετά από τέτοιου είδους περιπέτειες και ολοκληρώθηκε η μελέτη με την στενή επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων μνημείων. Η γέφυρα Κούσιου ξεκινάει. Ήδη διευθετήθηκε ο χώρος για το εργοτάξιο και πληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις. Ο εργολάβος που “χτύπησε” το έργο πιστεύω ότι δεν θα μας απογοητεύσει.

Μ: Ο τομέας στον οποίο δώσατε μεγάλη βαρύτητα, ήταν αυτός της κοινωνικής πολιτικής. Η επιβράβευση μάλιστα ήρθε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT. Υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Βέροιας; 
Χ: Διαβλέψαμε την οικονομική κρίση και επικεντρώσαμε τις ενέργειές μας στη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών που υποστηρίζονται απο το Δήμο και το σημαντικότερο, υποστηρίζονται από εθελοντές.Έτσι, σήμερα, ο άνεργος κι ο κοινωνικά αδύναμος έχουν αποκούμπι στο δημοτικό ιατρείο, στο χώρο της κοινωνικής Αλληλεγγύης και το κοινωνικό Ταμείο όπου 220 οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκουν ρούχα, σκεύη και τρόφιμα, όπως και στο γραφείο ποιότητας Ζωής και υποστήριξης Ανέργων. Τα ΑΜΕΑ έχουν αντίστοιχες δομές όπως το ΚΕΜΑΕΔ που θα έχει πλέον και την πιστοποίησή του, συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα διαθέσαμε χώρο για να κτιστεί το “σπίτι αυτόνομης διαβίωσης”, όπως διαθέσαμε χώρο για την Μονάδα Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, δίπλα στο νοσοκομείο. Οικήματα διαθέσαμε για να στεγαστεί η πρωτοβουλία για το Παιδί που φιλοξενεί παιδιά σε κίνδυνο και παρέχει γενικώς υπηρεσίες σ’ αυτόν τον τομέα, όπως  και στον ΕΡΑΣΜΟ που φροντίζει για την κακοποιημένη Γυναίκα, αλλά και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών. Τα τσιγγανόπαιδα άρχισαν επιτέλους να πηγαίνουν στο σχολείο γιατί μόνο με την εκπαίδευση θα επιτευχθεί η κοινωνική τους ενσωμάτωση. Παγώσαμε τα δημοτικά τέλη ως συνεισφορά στους πολίτες που μειώθηκαν τα εισοδήματά τους λόγω της κρίσης και  έχουμε χαμηλότερο τιμολόγιο στο νερό για αρκετές ευπαθείς ομάδες. Συνηθίζω να λέω, ότι ανοίξαμε μια κοινωνική ομπρέλα σε μία δύσκολη εποχή. Τα κοινωνικά προγράμματα όμως από μόνα τους δεν σημαίνουν τίποτε. Η προοπτική ανάπτυξης, επενδύσεων- με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Πρόγραμμα που κερδίζει η Βέροια-, η τόνωση της αγοράς -με τη μέρα του καταναλωτή και όχι μόνο- οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και στο πλαίσιο της πολιτικής  για την προσέλκυση τουριστών και εν τέλει, η προοπτική   δημιουργίας θέσεων εργασίας συμπληρώνουν μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Τα κοιτάμε, λοιπόν κατάματα. Δεν τα φοβόμαστε. Τα αντιμετωπίζουμε.Η πολιτική μας, αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βέροια έχει την τιμή να είναι μια από τις 5 ευρωπαϊκές πόλεις που μετά από λεπτομερή εξέταση των κοινωνικών, οικονομικών δεδομένων και δράσεων, καλούνται την 1η Δεκεμβρίου στη Λιέγη για να παρουσιάσουν την πολιτική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης!


Μ: Με τη διεύρυνση του Δήμου, στη Βέροια «ανήκει» πλέον και η Βεργίνα, ένας αρχαιολογικός χώρος διεθνούς εμβέλειας, που όμως δεν έτυχε της προβολής και τουριστικής εκμετάλλευσης που του αρμόζει. Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το τεράστιο αυτό κεφάλαιο, αλλά και το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης γενικότερα; 
Χ: Η Βεργίνα έχει σήμερα μια εικόνα που δεν της αξίζει. Δεν μιλώ μόνο για τα ανύπαρκτα και απολύτως απαραίτητα έργα υποδομής, αλλά και για το ανύπαρκτο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης και ανάδειξης όλων των πλεονεκτημάτων της.Είναι ένα ακατέργαστο «διαμάντι» που πρέπει επιτέλους να τύχει της προσοχής μας. Υπάρχουν πολλές προτάσεις. πολλά σχέδια και όνειρα. Το ζητούμενο είναι να ζωντανέψουμε το “παραμύθι” των Μακεδόνων βασιλιάδων και να το κάνουμε πρωτόγνωρη εμπειρία για τους επισκέπτες που σήμερα έρχονται και φεύγουν σ’ ένα μισάωρο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έρχονται να μένουνε με τις μέρες και να μη θέλουν να φύγουν. Το έργο που εκτελέστηκε ήδη είναι πολύ σημαντικό, αλλά ελάχιστο για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγει η περιοχή.Ο διευρυμένος μας Δήμος είναι χαρισματικός. πρέπει να συνδέσουμε τα μνημεία μας με τις αγροτικές μας παραγωγές, τον πολιτισμό μας να τον δούμε συνολικά κι όχι αποσπασματικά. Μην ξεχνάμε τη Νικομήδεια και το νεολιθικό οικισμό, μη ξεχνάμε το αρχαιολογικό και βυζαντινό μας μουσείο, το Βήμα του Απ. Παύλου, τις διατηρητέες μας γειτονιές, τους βυζαντινούς ναούς με κορωνίδα την Παλιά Μητρόπολη, τα ποτάμια και τα βουνά μας...Όλα όμως πρέπει να γίνουν καλά οργανωμένα. Με επιχειρησιακό σχέδιο κι όχι τυχαία κι άτακτα...

"Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες μας. Ασκήσαμε διοίκηση στο Δήμο και εργαστήκαμε σκληρά. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Αν δεν κάνεις τίποτα, προφανώς δεν κάνεις ούτε λάθη ούτε και σωστά."



Μ: Παρουσιάσατε νέο συνδυασμό, με νέο όνομα και νέο έμβλημα. Συμβολίζει κάτι αυτή η αλλαγή, έστω σημειολογικά; 
Χ: Το σήμα συμβολίζει τα ξεχωριστά κομμάτια που απαρτίζουν πλέον το διευρυμένο δήμο Βέροιας. Καθένα διαφορετικό και με τις ιδιαιτερότητες του, άλλα πλέον μέρος του ίδιου κύκλου. Οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι οι «δρόμοι» που συνδέουν αυτές τις περιοχές και οδηγούν εν τέλει στην δημιουργία της Συμπολιτείας των δήμων Απ.Παύλου, Βεργίνας, Βέροιας, Δοβρά και Μακεδονίδας. Το περιστέρι που κοσμεί το Κεντρικό λογότυπο είναι σύμβολο της αρμονικής συνύπαρξης και της ελπίδας. Το σήμα, όπως και η Συμπολιτεία μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας και αυτό θα το παρατηρήσετε όταν πάρετε στα χέρια σας το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.
Μ: Τα οικονομικά των ΟΤΑ βρίσκονται σε διαρκή κρίση τα τελευταία χρόνια. Το κλίμα δεν φαίνεται αισιόδοξο ούτε για την επόμενη περίοδο. Πώς σκοπεύετε να αναστρέψετε αυτό το δυσμενές κλίμα, πώς θα εξασφαλίσετε τους απαραίτητους πόρους; Και μην ξεχνάμε ότι ο διευρυμένος Δήμος Βέροιας, θα έχει πολλά δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία υπάρχει ακόμα η ανάγκη για βασικές υποδομές όπως η ύδρευση και η αποχέτευση.
 Χ: Ετοιμάζουμε ήδη μελέτες ώστε η 1/1/2011 να μας βρει πανέτοιμους. Ξέρουμε ότι θ’ αντιμετωπίσουμε τεράστιες δυσκολίες, αλλά είναι...μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Μην ξεχνάτε ότι οι συγχωνεύσεις των Επιχειρήσεων στη Βέροια γίνανε χωρίς κραδασμούς και μεγάλα προβλήματα, χωρίς απολύσεις προσωπικού. Όπως και η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν από αυτές. Το σπουδαίο μας ‘εργαλείο”, η προίκα μας, είναι το Επενδυτικό Σχέδιο που θα φέρει σε τέτοια δύσκολη εποχή ζεστό χρήμα και θα κινήσει την οικοδομή που με τη σειρά της ευνοεί δεκάδες επαγγέλματα. Οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να μας αποφέρουν έσοδα και γενικά να είναι μόνο αναπτυξιακού χαρακτήρα. Όσο για τις απαραίτητες υποδομές των νέων Δήμων, οφείλω να πω, πως ο Δήμος Βέροιας, όπως είναι σήμερα, έχει ολοκληρώσει ή ολοκληρώνει σε όλο του το εύρος τις βασικές υποδομές της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Πρέπει λοιπόν, να δοθεί πλέον προτεραιότητα στα αντίστοιχα έργα των Δήμων που ενώνονται και αυτό θα ξεκινήσει άμεσα.


Μ: Καταφέρατε να συνάψετε ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα; Πότε θα αρχίσουν οι πολίτες της Βέροιας να αντιλαμβάνονται τα οφέλη; 
Χ: Να πω κατ’ αρχάς ότι είμαστε μία από τις 4 πόλεις της Ελλάδας που το έχουν καταφέρει. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί τεράστια έργα όπως π.χ. το Μετρό της Θεσσαλονίκης ενώ πρόκειται για χρηματοδότηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται αποκλειστικά σε δράσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για πρόγραμμα με ιδιαίτερη ευελιξία, κατάλληλος να εφαρμοστεί και να προσαρμοστεί σε όλους ανεξαιρέτως τους δήμους που συνενώνονται. Αφορά σε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως χώρους στάθμευσης, έργα ύδρευσης/άρδευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, κ.ά.Εμείς δουλέψαμε σκληρά δύο χρόνια προκειμένου να αποσπάσοουμε την θετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Μετά τις εκλογές, το θέμα θα εισαχθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί η τελική απόφαση. Αυτή θα είναι και μία σημαντική προίκα προς αξιοποίηση για τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει.


Μ: Αν η Χαρούλα μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, στην αρχή της θητείας της, τι θα ήθελε να είχε κάνει καλύτερα και ποια λάθη θα απέφευγε;  
Χ: Με αυτοκριτική διάθεση και με πάσα ειλικρίνεια θα πω, πρώτον, ότι η έγνοια μου και η καθημερινή μου φροντίδα για τα προσωπικά, ιδιαίτερα προβλήματα των συμπολιτών μας, με γέμισε βέβαια με μεγάλη ευθύνη, αλλά με «προίκισε» και με πάρα πολύ άγχος. Η βοήθεια είναι υποχρεωτική. Το άγχος όμως είναι περιττό. Και το άγχος σε εμποδίζει να ασχοληθείς εξίσου με όλα τα προβλήματα, με όλες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας. Η «κοινωνική ομπρέλα» στο Δήμο μας άνοιξε εγκαίρως. Θα ήθελα να είχα σκύψει περισσότερο στην διοικητική καθημερινότητα του Δήμου μας και των υπηρεσιών του, θα ήθελα να είχα εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για επικοινωνία με τους συμπολίτες μου από όλους τους εργασιακούς χώρους. Δεύτερον, δεν θα δίσταζα να προσλάβω άμεσα γενικό Γραμματέα στο Δήμο, γιατί είναι απαραίτητος για τα τεράστια διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν καθώς και  για το συντονισμό και την παρακολούθηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Δεν το έκανα για λόγους οικονομίας, στο πλαίσιο και της αφιλοκερδούς προσφοράς έργου από τους αντιδημάρχους μου και τους προέδρους νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Θεωρώ ότι ήταν λάθος εκτίμηση. Χρειαζόμασταν έναν τεχνοκράτη συντονιστή και ενδιάμεσο, μεταξύ της αιρετής διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου.Τρίτον, θα συνέχιζα να λέω την αλήθεια στους συμπολίτες μου, όσο κι αν αυτή  είναι δυσάρεστη κι έχει πολιτικό κόστος. Θα συνέχιζα να αρνούμαι μίζες και δωράκια, παρά το ότι η ενασχόληση με το Δήμο με ζημίωσε οικονομικά. Θα συνέχιζα να πιστεύω στο διάλογο και στην ανθρώπινη επαφή κι όχι στις αυταρχικές λογικές που λανθασμένα κατά την άποψή μου θεωρούνται διοικητική ικανότητα.Σε κάθε περίπτωση, δεν κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες μας. Ασκήσαμε διοίκηση στο Δήμο και εργαστήκαμε σκληρά. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Αν δεν κάνεις τίποτα, προφανώς δεν κάνεις ούτε λάθη ούτε και σωστά.

Μ: Κλείνοντας, είστε ευχαριστημένη από το πολιτικό κλίμα των ημερών; Υπάρχει σαφώς ένα κλίμα πόλωσης. 
Χ: Στη δημιουργία και καλλιέργεια πολιτικού κλίματος, το γνωρίζετε, συμμετέχουμε όλοι. Υποψήφιοι, ψηφοφόροι, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Σε ό,τι με αφορά, δεν κάνω τίποτε άλλο από το να απαντάω εκεί που κρίνω ότι η αλήθεια υποφέρει και βασανίζεται. Και επειδή είναι καιρός πια η σπέκουλα και τα υπόγεια «μουρμουρητά» να σταματήσουν, σας ενημερώνω ότι έχω ήδη προσκαλέσει τον συνυποψήφιό μου κ. Τσαβδαρίδη σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο (debate) προκειμένου εκεί πρόσωπο με πρόσωπο, να συζητήσουμε όλα τα θέματα και τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Τα πάντα. Για το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον. Να μην μείνει τίποτε αναπάντητο. Περιμένω το αυτονόητο.


Μ: Σας ευχαριστούμε πολύ. 
Χ: Ευχαριστώ κι εγώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρουσιάσουμε ορισμένες από τις βασικές αρχές και θέσεις του Συνδυασμού μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασε να ρωτήσει αν είναι ανοιχτή η Μητροπόλεως, αν τρέχουν νερό οι βρύσες, αν έχουν ρεύμα οι δημοτικοί λαμπτήρες, αν δουλεύει το κληματιστικό ικανοποιητικά στο γραφείο, αν οι υπάλληλου προσέρχονται στα γραφεία, αν κλειδώνει η εξόπορτα του Δημααρχείου, αν το κλυλικείο κάνει σωστά τους καφέσες , αν τα πλακάκια απόξω υπέστησαν καμιά ζημιά για να επέμβει, αν ανάβουν απρόσκοπτα τα καντήλια στα κοιμητήρια. Άφησαν τις σκληρές ερωτήσεις. Όλα τα δύσκολα ρωτάνε. Βαλτοί είναι.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός. Μαθαίνω ότι αιφνιδιαστικά θα βγάλει δελτίο τύπου για το ότι η πόρτα στον δεύτερο όροφο μπαίνοντας δεξιά στο Δημαρχείο, δεν τρίζει, καθώς επίσης ότι τα κεραμίδια είναι στη θέση τους. Άρα όταν βρέχει, δεν βρέχονται οι εργαζόμενοι για να αρρωστήσουν, δεν καταστρέφονται τα αρχεία. Και προστασία της Δημοτικής περιουσίας και μενδιαφέρον για τους πολίτες.
Όλα μόνη της τα προλαβαίνει; Ναί κύριοι. Πιστέψτε το.

Post Bottom Ad

Σελίδες