Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβαν στα σπίτια τους δύο νεαροί, 26 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα, κατηγορούμενοι πως είχαν ληστέψει έναν 27χρονο, στην περιοχή της Πυλαίας.
Τα δύο άτομα, τα οποία φέρονται να είναι γνωστά στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από παλιότερη υπόθεση, κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του
νόμου Περί Οπλων. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται πως με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από τον 27χρονο το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ. Κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας χαρτοφύλακας, ο οποίος περιείχε τέσσερα πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων, 214 φυσίγγια, τέσσερις γεμιστήρες, τρεις σιδερογροθιές, τέσσερα πτυσσόμενα μαχαίρια, μία μεταλλική ράβδος, πέντε σπρέι αερίου και υλικά καθαρισμού όπλων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκεμία καραμπίνα με πιστολοειδή λαβή, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο το χρηματικό ποσό των 1.805 ευρώ, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, βιβλιάρια καταθέσεων, μπλόκ επιταγών, συναλλαγματικές ύψους, 95.800 ευρώ, επιταγές ύψους, 371.470 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ συνεχίζονται, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί τυχόν σχέση των κατηγορουμένων και με άλλες εγκληματικές ενέργειες.