Απάντηση Νεστορόπουλου στην δήμαρχο Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση Νεστορόπουλου στην δήμαρχο Βέροιας


Aπάντηση στην δήλωση της δημάρχου Βέροιας, για την αποχέτευση του Μακροχωρίου, εξέδεωσε ο δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Απόστολος Νεστορόπουλος. Σε αυτήν αναφέρει: "Η διοίκηση του Δήμου Απ. Παύλου με την ανάληψη των καθηκόντων της την 01-01-2007 προχώρησε άμεσα στη διαδικασία για την
εκπόνηση της Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Ύδρευσης – Αποχέτευσης εσωτερικού δικτύου Δ.Δ. Μακροχωρίου Προσαγωγός προς Ε.Ε.Λ. Βεροίας» συνολικού κόστους 155.929,00€ ποσό που πλήρωσε ο Δήμος Απ. Παύλου. Τον Ιούνιο του 2009 μας παραδόθηκε η μελέτη αποχέτευσης Μακροχωρίου από το μελετητικό γραφείο «ΕΠΕΜ», ενώ συγχρόνως εκδόθηκαν όλες οι αδειοδοτήσεις του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ε.Σ.Ε., Αρχαιολογία, Δασική Υπηρεσία, Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, Τμήμα Περιβάλλοντος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) που στο σύνολό τους οδήγησαν στην ΩΡΙΜΑΝΣΗ της Μελέτης με Α.Μ. 101/2007.
Στη συνέχεια με την υπ’ αριθμ. 180/17-08-2009 απόφαση του Δήμου έγινε παραχώρηση της εν λόγω μελέτης στη Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Απ. Παύλου, η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ολοκλήρωσε τη διαδικασία.
Καθώς ο Δήμος Απ. Παύλου και η Δ.Ε.Υ.Α. Απ. Παύλου δεν διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια, απευθυνθήκαμε αρχικά στο Δήμο Βέροιας και εν συνεχεία στη Δ.Ε.Υ.Α.Β. προκειμένου να συναφθεί προγραμματική σύμβαση και να μπορέσει η Δ.Ε.Υ.Α. Απ. Παύλου να εντάξει τη Μελέτη Αποχέτευσης Μακροχωρίου  στο Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Ο Δήμος Βέροιας και η Δ.Ε.Υ.Α.Β. αποφάσισαν επί του θέματος και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις από τα αντίστοιχα θεσμικά όργανα προκειμένου να ευδοκιμήσει ο αρχικός στόχος.
Ο Δήμος Απ. Παύλου προετοίμασε το φάκελο υποψηφιότητας που περιλάμβανε τεχνικά δελτία και χρηματοοικονομική μελέτη –που ανέθεσε σε εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Απ. Παύλου- και στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση από τους υπεύθυνους υπαλλήλους της Δ.Ε.Υ.Α.Β. με τις απαραίτητες σφραγίδες και υπογραφές. Στις 20-09-2010 εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ» στο Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», με προϋπολογισμό 5.918.118,41 ευρώ. Ο κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Αποστόλου Παύλου και δικαιούχος η ΔΕΥΑ Βέροιας.
Για τη κατασκευή- ολοκλήρωση του εν λόγω έργου συνολ.κού κόστους 5.918.118.41C θα συμμετέχε, η Δ.Ε.ΥΑ Απ. Παύλου με το ποσό των 626.372,75€, έπειτα από αίτηση δανειοδότησης που υπέβαλε.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μειοψηφία του Δήμου Απ. Παύλου -ορισμένοι από τους οποίους είναι σήμερα υποψήφιοι με τον συνδυασμό της κ. Ουσουλτζόγλου - δεν ψήφισαν υπέρ της εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη Ύδρευσης-Αποχέτευσης εσωτερικού δικτύου Δ.Δ. Μακροχωρίου Προσαγωγός προς Ε.Ε.Λ. θεροίας» εκτός από το Δημοτικό Σύμβουλο Κελεσίδη Χρήστο,
Σήμερα λοιπόν αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιτεύχθηκε ο αρχικός μεγάλος στόχος για τους κατοίκους του Μακροχωρίου να αποκτήσουν επιτέλους εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης. Ο Δήμος Αποστόλου Παύλου δεν προσωποποίησε την επιτυχία αλλά υπογράμμισε τον κόπο και την αφοσίωση που επέδειξαν σε σύνολο όλοι όσοι ενεπλάκησαν τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια αυτή. Η συνεργασία με το θεσμικό πρόσωπο του Δήμου Βέροιας και της ΔΕΥΑΒ για την κατάθεση του αιτήματος (λόγω της διαχειριστικής επάρκειας που διαθέτει) είναι για εμάς δεδομένη και αυτονόητη.
Μετά ταύτα ως υπεύθυνος αυτοδιοικητικός άνδρας που διαχειρίστηκα και διαχειρίζομαι έως 31-12-2010 με ήθος, διαφάνεια, σύνεση και υπευθυνότητα τα προβλήματα του Δήμου μου, θλίβομαι για την αήθη «πεζοδρομιακή» επίθεση της κ. Ουσουλτζόγλου η οποία προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του Δήμου μου και αποκαλύπτει σ' όλο του το μεγαλείο τον «πολιτικό πολιτισμό» της.
Εμένα ως Δήμαρχο μου αρκεί ότι ακόμη ένα μεγάλο έργο δρομολογείται επ' ωφελεία των κατοίκων του Δήμου μου και δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική του εκμετάλλευση. Αυτήν την εκχωρώ στην κ. Ουσουλτζόγλου, η οποία το τελευταίο διάστημα βλέποντας παντού φαντάσματα να την καταδιώκουν και δη αυτό του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, προσπαθεί απεγνωσμένα να μας πείσει όλους για το έργο που (δεν) έκανε στα τέσσερα χρόνια της Δημαρχίας της.
Εξάλλου οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το στοιχείο που θέτει τις βάσεις και καθορίζει την μακροημέρευση ενός τόπου δεν είναι τα μεγαλεπήβολα λόγια αλλά τα μεγαλεπήβολα έργα.
Υ.Γ. Το θέμα για μένα κλείνει εδώ και δεν πρόκειται να επανέλθω. Όσο για την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων του έργου προσκαλώ από σήμερα την κ Ουσουλτζόγλου να την αναλάβει, ακόμα και από τη θέση του απλού πολίτη, αν αυτό είναι που την απασχολεί".
http://www.pliroforiodotis.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sygekrimenos aplos kai litos o kurios Nestoropoulos.safws kai egine katanohtos.Afou ta pragmata oso afora ta diafora stadia ths meleths eixan dromologh8ei apo to dhm.apostolou paulou.
Pisteuw tha ginei dekth kai h protash tou sthn kuria xaroula.ekprosopontas thn 8esmikh 8esh tou polith veroias.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΣΤΑ ΠΕΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΕ

Ανώνυμος είπε...

όχι οχι. Δεν έχει δίκιο.
Μόνο η Χαρούλα έχει δίκιο.
Ό τι και να λένε δεν ακούμε κανέναν. Μόνο αυτή έχει δίκιο και σε όλα.
Όλα είναι όμορφα και όλοι χαρούμενοι μέχρι τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝ ΡΕ ΤΡΟΧΟΝΟΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

καλά μας δουλεύετε; Αφού ουσιαστικά παραδέχεται αυτά που του είπε η Χαρούλα. Ότι δηλαδή έκανε ο Πα. Παύλου την μελέτη, άλλα τα ουσιαστικά στάδια της ωρίμανσης αυτής και των επικοινωνιών για την έγκριση του κονδυλίου έγιναν απο Βέροια. Δηλαδή άλλα διαβάζουμε εμείς; Απλά στο τέλος πετάει και κανα δυο εξυπνάδες για να φανεί ντεμεκ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΧΑΡΟΥΛΑ. Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

KAPOIOI POY TOYS DEIXNEIS TO FEGARI KOITOYN TO DAKTYLO,EGINE MEGALOS AGWNAS GIA THN APOXETEYSH MAKROXWRIOY KYRIOI KAI POLEMOS APO THN ANTIPOLITEYSH NA MH GINEI TO ERGO AYTO EKTOS TOY KELESIDH ,H DEYAB EBALE MONO THN SFRAGIDA THS STHN AITHSH KAI XORIS NA GNVRIZETE MILATE, TI NA SAS PO, EXETE PAROPIDES KAI LETE AYTA POY SAS BOLEYOYN.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, συμφωνώ.
Πάλι μόνο η Χαρούλα έχει δίκιο και κανένας άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, συμφωνώ.
Πάλι μόνο η Χαρούλα έχει δίκιο και κανένας άλλος. ότι και να λένε οι δεξιοί, έχουν δίκιο.
Δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε κανέναν άλλον μέχρι τις εκλογές.

Post Bottom Ad

Σελίδες