Πασχαλινό τραπέζι με αρνάκι Βουλγαρίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πασχαλινό τραπέζι με αρνάκι Βουλγαρίας

Αρνάκι από την Βουλγαρία προτιμούν πολλοί Θεσαλονικείς, που επισκέπτονται την γειτονική χώρα όπου ο οβελίας στο Πετρίτσι κοστίζει 5,5 ως 6 ευρώ, σχεδόν στην μισή τιμή από τα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης.

Οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν αμνοερίφια από την γειτονική χώρα για να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι, μιας και όπως υποστηρίζουν, το κρέας είναι έως και 50% φθηνότερο.

Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης η τιμή του ντόπιου κρέατος ξεκινά από τα 8,90 ευρώ και φθάνει έως και τα 10,40 ευρώ για το αρνί και από 9,29 ευρώ έως 11,80 ευρώ το κιλό για το κατσίκι, την ώρα που στη γειτονική χώρα η τιμή κυμαίνεται από 5,5 ευρώ έως 6 ευρώ το κιλό.

Όσο πλησιάζει το Πάσχα τόσο αυξάνεται η κίνηση στα κρεοπωλεία της Βουλγαρίας, όπως λένε οι έμποροι τις τελευταίες ημέρες έχουν πουλήσει περισσότερα από 500 αμνοερίφια σε Έλληνες καταναλωτές.

Αίσθηση προκαλεί το ότι η χώρας μας έχει εμπορικό έλλειμμα ακόμη και στα αγροτικά προϊόντα το οποίο φθάνει τα 3,5 δις ευρώ ενώ εισάγει κρέας από χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία που κοστίζει 3-4.000 ευρώ τον τόνο, την ώρα που στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, η τιμή του αγγίζει μόλις τα 1.200 ευρώ.

Έμποροι και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την τιμή πώλησης ενώ οι παραγωγοί ζητούν 6,5 ευρώ κατώτατη τιμή.

Στην αγορά οι καταναλωτές είναι διστακτικοί καθώς σύμφωνα με τους κρεοπώλες οι τιμές δεν αποκλείεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο την επόμενη εβδομάδα.




www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες