ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΗΜΕΡΑ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...


Από ΤΑ ΝΕΑ

Με αιτήμα την απόρριψη των σκληρών συνταγών της λιτότητας και των ασφαλιστικών ανατροπών και με κεντρικό σύνθημα «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές», οργανώνεται σήμερα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ 24ωρη γενική πανεργατική απεργία. Λόγω της σημερινής απεργίας προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των τραπεζών... των ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
● Μετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές-δάσκαλοι, εφοριακοί, ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και οι δημοσιογράφοι.
● Δεν κινούνται ολόκληρο το 24ωρο τα αεροπλάνα, τα τρένα του ΟΣΕ, τα πλοία, το τραμ, ο Προαστιακός, το Μετρό και τα τρόλεϊ.
● Στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) στάση εργασίας από τις 5 έως τις 7.30 το πρωί και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
● Στον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα εργατικά συνδικάτα με την πανεργατική απεργία διεκδικούν ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, τον εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης. Κατά τη ΓΣΕΕ, είναι η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή πρόταση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, την ύφεση, την ανεργία και θα προωθήσει την κοινωνική συνοχή και ευημερία.
«Στο στόχαστρο οι δημόσιοι υπάλληλοι»
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται στο στόχαστρο και εμφανίζονται ως βασικοί υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και το χρέος. Ταυτόχρονα μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση: οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες και οι οικονομικά ισχυροί, που ακόμα και σήμερα αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους. Σήμερα- τονίζει η ΑΔΕΔΥ- οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο άδικης πολιτικής, καθώς εκτός από το πάγωμα των μισθών τους, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, τις απολύσεις συμβασιούχων, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, την αύξηση της φορολογίας, απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού, η αμφισβήτηση της μονιμότητας και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες