Αμεση υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη γνωστοποίηση του μεγάλου σεισμού - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αμεση υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη γνωστοποίηση του μεγάλου σεισμού


Αμεση υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη γνωστοποίηση του μεγάλου σεισμού στη Χιλή, 320 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, είχε το πρωί τηλεφωνική...

συνομιλία με την Πρέσβη της Χιλής στην Ελλάδα, Σοφία Πρατς με την οποία συζήτησε «για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους Έλληνες ομογενείς στη Χιλή».

Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε «εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης βαθύτατα συλλυπητήρια για τα θύματα του σεισμού αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσφέρει βοήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες της Κυβέρνησης της Χιλής», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, γνωστοποίησε ότι «στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιηθεί Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την τύχη συγγενών τους, ή άλλων προσώπων που τυχόν βρίσκονται στη Χιλή, μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 210-368 1912».

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι παρά τις προσπάθειες, η επικοινωνία με τη Χιλή είναι πολύ δύσκολη και δεν υπάρχει εικόνα για την τύχη των Ελλήνων που ζουν εκεί, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι περισσότεροι Ελληνες ομογενείς ζούν στο Σαντιάγο, ενώ ο σεισμός έγινε 320 χιλιόμετρα νοτιότερα.

«Έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία μας, αν και η επικοινωνία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής. Συγκεντρώνουμε στοιχεία», πρόσθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες