Περικοπές σε δημόσιο - αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Γ. Ραγκούσης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Περικοπές σε δημόσιο - αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Γ. Ραγκούσης

«Το δημόσιο και η αυτοδιοίκηση θα δεχθούν μεγάλες περικοπές εκεί που πρέπει, δηλαδή στις σπατάλες»: αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά το γεύμα που του παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων Ραγκούση, Προβόπουλου είναι το εξής:

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και να ενημερωθώ για την κατάσταση και την πορεία της οικονομίας. Κυρίως όμως είχα την ευκαιρία και τη χαρά να ενημερώσω τον κύριο Διοικητή για τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε πραγματοποιήσει ή που προετοιμάζουμε στο κράτος αλλά και ευρύτερα στην Αυτοδιοίκηση. Αλλαγές που έχουν άμεση κι απόλυτη σχέση και με την οικονομία και με τη δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά βεβαίως και με τη μεγάλη ανάγκη των πολιτών να απολαμβάνουν καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες από αυτό το κράτος που πρέπει πάση θυσία να το αλλάξουμε, να του επιφέρουμε πολλές και μεγάλες αλλαγές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Κύριε Υπουργέ αναμένονται και περικοπές δαπανών; Αυτό που αναφέρεται στο πρόγραμμα σταθερότητας πρέπει να είναι ένα 50%. Σ' αυτά τα πλαίσια φαντάζομαι έχει κυρίαρχο ρόλο η δημόσια διοίκηση, το κράτος, όσον αφορά στην περιστολή των δαπανών και μέσω των προσλήψεων και μέσω γενικότερα των δαπανών;

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Το κράτος με τη στενή του έννοια, με την έννοια του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την έννοια της αυτοδιοίκησης, ήδη αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό, αλλά θα αποτυπωθεί και στο πρόγραμμα σταθερότητας, ότι θα δεχτεί μεγάλες περικοπές εκεί που πράγματι πρέπει να γίνουν, σε σπατάλες που ήδη έχουμε περικόψει, αλλά και έναν γενικότερο εξορθολογισμό που είναι απολύτως απαραίτητος, για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει την οικονομία σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Είχε την καλοσύνη ο Υπουργός να με ενημερώσει για κάποιες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη πάρει και κάποιες που θα τις δείτε στο μέλλον. Πρωτοβουλίες που θεωρώ πολύ σημαντικές για την έξοδο της οικονομίας από τα προβλήματα. Ίσως είναι σε όλους γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει στον προβληματισμό της για την έξοδο από τα προβλήματα την ευρύτερη μεταρρύθμιση του διοικητικού μηχανισμού και γι' αυτό με μεγάλη χαρά άακουσα τον Υπουργό να λέει με ποιο τρόπο θα πετύχει αυτό το πράγμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ : Κύριε Διοικητά είναι ικανοποιητικό το πρόγραμμα σταθερότητας όπως ακούγεται με περιστολή δαπανών;

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : Δεν το έχουμε δει ακόμα το πρόγραμμα. Θα κατατεθεί απ' ότι γνωρίζω μέσα με τέλη του Ιανουαρίου. Ας περιμένουμε, μη βιάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες