ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ


ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ...

Μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντεξουσιαστών, πετροπόλεμος στα στενά της Αθήνας, συλλήψεις και προσαγωγές, συνθέτουν και το σημερινό σκηνικό στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η συμμετοχή είναι μαζική, ενώ επί ποδός βρίσκονται και σήμερα χιλιάδες αστυνομικοί, για την αποφυγή επεισοδίων. Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου και η λεωφόρος Θηβών, ενώ μετ'εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα, δεκάδες πορείες πραγματοποιούνται προς αστυνομικά τμήματα, ενώ το πρωί συνελήφθησαν δύο μαθητές 15 και 18 ετών, καθώς πετούσαν πέτρες στο αστυνομικό τμήμα της Πατησίων. Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση και στο κέντρο του Πειραιά, όπου νωρίτερα συγκεντρωμένοι πέταξαν νεράντζια στην αστυνομική διεύθυνση στην πλατεία Κοραή. Εν τω μεταξύ, έξω από το γραφείο του ανακριτή Πειραιά, όπου απολογούνται οι 22 συλληφθέντες του Κερατσινίου, βρίσκονται περίπου 100 άτομα του γνωστου χωρου,εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.



Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, τις πληγές της μετρά η πρωτεύουσα μετά τα επεισόδια του περασμένου διήμερου, κατά τα οποία τραυματίστηκαν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Κίττας, για την υπόθεση του οποίου διετάχθη κατ' επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα. "Οσο λιγότερα, τόσο καλύτερα", σχολίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν το διήμερο στην Αθήνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 564 προσαγωγές και 121 συλλήψεις σε όλη τη χώρα, ενώ στον Εισαγγελέα οδηγούνται 26 άτομα που συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, και στον ανακριτή Πειραιά απολογούνται οι 22 συλληφθέντες του Κερατσινίου.

"Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη είναι η ανάπτυξη δραστηριότητας για τα θέματα μόρφωσης και δουλειάς" υποστήριξε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προσθέτοντας ότι θύμα μιας τέτοιας πολιτικής είναι και ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Την ίδια ώρα πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού για την Προστασία του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις συλλήψεις του Σαββάτου στο Κερατσίνι. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Υπουργό για προληπτική επίθεση στο Κερατσίνι και στα Εξάρχεια, χωρίς Εισαγγελέα, και το Υπουργείο απάντησε ότι η ανακοίνωσε βρίθει από ψεύδη και ανακρίβειες. Με νέα ανακοίνωσή του, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην επικοινωνία Χρυσοχοίδη με τους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Υπουργός για την Προστασία του Πολίτη, για να υπερασπιστεί τις επιλογές του, προσωποποίησε τις πολιτικές αντιθέσεις.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι οτι η Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας δεν είναι ανοχύρωτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι διπλός στόχος της Κυβέρνησης είναι αφενός η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αφετέρου η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίθεση στον Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Αγγελο Μόσχοβα.
"Ο κύριος Χρυσοχοίδης έκανε λόγο για διαλυμένη αστυνομία, και χθες κατέβασε στους δρόμους 100 διμοιρίες. Ποιος τις εκπαίδευσε και τις εξόπλισε μέσα σε δύο μήνες;" διερωτήθηκε ο κύριος Μαρκογιαννάκης.

"Η αστυνομία φάνηκε πιο έτοιμη φέτος", δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζουμε μια εξέγερση που αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Δικογραφία για τα επεισόδια της Κυριακής

Εντολή για τον σχηματισμό τριών δικογραφιών για τα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο απο τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχει δώσει στην Ασφάλεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος. Η Ασφάλεια θα πρέπει να σχηματίσει δικογραφία για την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο και τον σοβαρό τραυματισμό του Πρύτανη, Χρήστου Κίττα, ενώ ο κύριος Σακελάκος ζητά να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για την υποστολή της σημαίας απο το κτίριο της πρυτανίας και για το κάψιμό της στη συνέχεια, καθώς και για φθορές που έγιναν απο τους δράστες εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Τέλος, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή δικογραφία θα σχηματιστεί και για το συμβάν, όπου αστυνομικός της Ομάδας Δ χτύπησε με τη μηχανή του 55χρονη γυναίκα στην πλατεία Συντάγματος.

egersis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες