Η ΝΔ με το βλέμμα στο μέλλον - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η ΝΔ με το βλέμμα στο μέλλον

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της 5ης Δεκεμβρίου, για την παράταξη της ΝΔ ξεκινά μία νέα εποχή. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να γίνει, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οδήγησαν την ελληνική κεντροδεξιά να απωλέσει 19 μονάδες εκλογικής διαφοράς από τον έτερο ανταγωνιστή του δικομματισμού, από την άνοιξη 2004 έως το φθινόπωρο 2009. Οι παράμετροι της αλλαγής σε κάθε λεπτομέριεα έχουν ειπωθεί, γραφεί και επικοινωνηθεί εντός και εκτός των κομματικών τοιχών από το Φθινόπωρο 2007 ακόμη, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και νικηφόρο, είχε ήδη φανερώσει αυτά που ακολούθησαν.

Σε κωδικοποιημένη μορφή, αυτό που απαιτεί η σημερινή πολιτική συγκυρία – η οποία, σημειωτέον δεν είναι καθόλου ευανάγνωστη, παρά το πρόσφατο σκληρό εκλογικό αποτέλεσμα – είναι η ανασύσταση της ικανότητας της ΝΔ να παράγει πολιτικό έργο σε τρεις καίριους άξονες: πρώτον, την προσαρμογή και εξειδίκευση βασικών αρχών και θέσεων στα σύγχρονα δεδομένα, δεύτερον, την οργάνωση και παραγωγή έργων και λόγων στον χώρο της πολιτικής καθημερινότητας, τρίτον, την άρτια και σύγχρονη οργάνωση δομών επικοινωνίας με τους πολίτες.

Η σαφής αποδοκιμασία του οργανωμένου κόμματος (και όχι της κεντροδεξιάς παράταξης) από τους πολίτες στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και η εκλογική δύναμη που συγκέντρωσε η κεντροαριστερά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ήταν δύο ξεχωριστά γεγονότα. Η κρίση στον χώρο της κεντροδεξιάς ήταν καθαρά θέμα αναποτελεσματικής δράσης (φυσικά και άλλων τινών) του συστήματος διακυβέρνησης, κάτι που οδήγησε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων στην αντίδραση (ή την αποχή), με το γνωστό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτή καθεαυτή η κοινωνική αντίδραση ως πολιτική προίκα δεν αρκεί για να εδραιωθεί η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή, ενώ, σε συνδυασμό με την επιφανειακή και – όπως αποδείχθηκε – μάταιη καινοτομία που προωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου έχει οδηγήσει σε μηδενικό αποτέλεσμα, ήδη στα μέσα του «Σχεδίου των 100 ημερών». Έτσι, το πολιτικό πεδίο παραμένει ανοικτό για την κεντροδεξιά παράταξη για να ασκήσει αντιπολίτευση ουσίας, αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς, με σοβαρές προτάσεις και ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής.

Από την έκβαση της εσωκομματικής αναμέτρησης στη ΝΔ θα εξαρτηθούν πολλά για τη χώρα στα κρίσιμα χρόνια που έρχονται. Η νέα ηγεσία, η ανασυγκρότηση του κόμματος, ο εκσυγχρονισμός των δομών αποτελούν δομικά στοιχεία του νέου τύπου αντιπολίτευσης που έχει ανάγκη ο τόπος. Όταν συμπληρωθούν οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να έχει ήδη σταθεί στα πόδια της πολιτικά και ουσιαστικά. Το στοίχημα δεν είναι πολιτικό, είναι πρωτίστως εθνικό..
http://www.4politix.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες