Είδαν τον Πρωθυπουργό οι ροδακινοπαραγωγοί, αλλά παραμένουν στα μπλόκα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Είδαν τον Πρωθυπουργό οι ροδακινοπαραγωγοί, αλλά παραμένουν στα μπλόκα


Την υπόσχεση ότι θα δει ο ίδιος προσωπικά το θέμα της πληρωμής των αγροτών κατάφεραν και απέσπασαν οι ροδακινοπαραγωγοί στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα αιτήματα των παραγωγών από τον Πρόεδρο της «Αυθόρμητης Κίνησης» Τάσο Χαλκίδη, ο οποίος όπως είπε στην εφημερίδα μας, τον άκουσε προσεχτικά για ένα πεντάλεπτο περίπου και έδειξε ενδιαφέρον και κατανόηση στην εκφρασμένη αγανάκτησή τους.

Οι αγρότες στο τέλος της συνάντησης παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό το υπόμνημα των αιτημάτων τους το οποίο έχει σταλεί εδώ και μέρες στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου μετέβη στην Καστοριά για να συμμετέχει στην τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του Μπερίσα και Γκρούεφσκι με θέμα συζήτησης την σωτηρία των Πρεσπών, χωρίς η ατζέντα να αποκλείει και άλλα θέματα όπως αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ωστόσο παρά την υπόσχεση Παπανδρέου οι ροδακινοπαραγωγοί δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα που έχουν στήσει στην Εγνατία οδό στο ύψος της Κουλούρας, μέχρι να έχουν οριστικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση.

Κρίσιμη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επιβίωση των παραγωγών προοιωνίζεται η καθορισμένη συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από αντιπροσωπία ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας και Πέλλας, Βουλευτές των δυο Νομών, βιομήχανοι μεταποιητικών επιχειρήσεων και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του κλεισίματος της Εγνατίας γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί οξυμένα προβλήματα



epikeranews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες