Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Ροδακινοπαραγωγών. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Ροδακινοπαραγωγών.



Τέσσερις μήνες μετά αποδείχθηκε ξεκάθαρα πως οι δήθεν συμφωνίες του καλοκαιριού για τη διάλυση των αγωνιστικών μπλόκων, με «τη συμβολή» της προηγούμενης κυβέρνησης - εκπροσώπων και..... τοπικών βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων - με την αποδοχή και των προέδρων των Ομάδων Παραγωγών, μόνο λύση δεν ήταν για το πρόβλημα των μικρομεσαίων ροδακινοπαραγωγών επισημαίνουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Ημαθίας & Πέλλας του ΚΚΕ χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις των Ροδακινοπαραγωγών και συμπαραστέκονται στους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων τους.

Η εφαρμογή των αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ τονίζουν και στο χώρο των οπωροκηπευτικών οδηγούν σε ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών ενώ τα κέρδη για τους εμποροβιομηχάνους καλά κρατούν.

Όσο θα συνεχίζεται η ίδια πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα έχουμε τα ίδιο αποτέλεσμα : οι τιμές των προϊόντων (και του Ροδάκινου Ημαθίας & Πέλλας) θα καθορίζονται σύμφωνα με τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, σύμφωνα με τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, έτσι ώστε να συμβάλλουν και αυτές στο ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών, στη συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η συρρίκνωση όμως της αγροτικής οικονομίας, η διατροφική εξάρτηση του λαού μας, η οικονομική και κοινωνική ερήμωση της υπαίθρου δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα μας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, για να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία σε όφελος του λαού και των μικρομεσαίων αγροτών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Το ΚΚΕ σας καλεί να παλέψετε άμεσα για:

•Για κατώτερες εγγυημένες τιμές & επιδοτήσεις των προϊόντων, τέτοιων ώστε να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα στον παραγωγό.

•Μείωση του κόστους παραγωγής και κατασκευή βασικών έργων υποδομής

•Άμεσες & δίκαιες αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες, χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις

•Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.



Αγρότες – Αγρότισσες Ημαθίας & Πέλλας


Οι αγώνες σας θα είναι πιο αποτελεσματικοί:

•αν είναι συντονισμένοι με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

•αν αναδείχνουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους.

•αν εντάσσονται στην πάλη για ριζική αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με στόχο τη λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία στα πλαίσια της οποίας μπορεί να εφαρμοστεί μια πραγματικά φιλοαγροτική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες